diumenge, 30 de gener del 2011

Ester Nadal i Pablo Álvarez, MVP's d'un Ok Stars amb color vilanoví

Ester Nadal

La jugadora del CP Vilanova Ester Nadal, va ser escollida MVP de l'edició de l'Ok Stars Femení que es va disputar per primera vegada en categoria femenina ahir dissabte a Les Comes.

Amb Cate Ortega i Clàudia Miret com a d'altres representants del CP Vilanova, juntament amb el tècnic del Patí Xavi Mestres, l'equip blau de l'Ester Nadal, va derrotar en un partit del tot informal a l'equip vermell entrenat per David Bou per 3 gols a 2.

La mateixa Ester va fer el gol que va encetar el marcador. Leticia Corrales i Paula Torner feien dos gols més a la primera part i situaven el marcador 3 a 0 pel seu equip. A la segona part, l'equip blau va sortir decidit a anivellar l'encontre i la jove jugadora del Sferic de Terrassa Judith Milla va aconseguir dos gols que deixaven el marcador en el 3-2 amb el que va finalitzar l'encontre.

En categoria masculina l'equip vermell, en el que Jordi Creus era la representació vilanovina, es va imposar per 8 a 4 a l'equip blau. Uns minuts abans, Jordi Creus guanyava la prova de velocitat en el concurs d'habilitats. El jugador del Coinasa Liceo Pablo Álvarez, que va fer tres gols, era escollit com a MVP.

Sortejades les semifinals de la Copa de la Reina

Les jugadores del CP Vilanova Mercè Guerra, Berta Tarrida i Maria Figuerola, amb el cartell del sorteig

Ahir dissabte, en el marc de l'Ok Stars 2011, es va celebrar el sorteig de les semifinals de la Copa de la Reina que es disputarà els propers dies 12 i 13 de febrer a Gijón.

El sorteig, amb les jugadores del CP Vilanova i del Biesca Gijón, Cate Ortega i Marta Soler com a "extractores" de les boles amb les paperetes que contenien els noms dels quatre equips, va deparar l'emparellament del CP Vilanova amb el CE Arenys de Munt i del CP Voltregà amb el Biesca Gijon HC.

Vilanova i Arenys jugaràn la seva semifinal dissabte a les 17:00 hores, mentre que Voltergà i Biescas ho faràn a les 19:00, en un Pabellón Mata Jove que es preveu ple de gom a gom.

Els guanyadors dels partits de semifinals disputaràn la gran final diumenge a les 12:30, mentre que dues hores abans els equips perdedors de les semifinals disputaràn l'encontre pel tercer i quart lloc.

diumenge, 23 de gener del 2011

Xavi Mestres va donant forma al miracle

El CP Vilanova femení va tancar ahir la primera volta de l'Ok lliga femenina amb una clara victòria a la pista del CP Alcorcón per 0-3. Amb aquest tres punts, se situa segon a la classificació amb els mateixos punts que el CP Voltregà, a manca de que aquest darrer disputi a la pista del CHP Bigues i Riells el partit d'aquesta jornada 13ª. Tanmateix, aquesta segona plaça classifica a les vilanovines per disputar la Copa de la Reina per tercer any consecutiu.

El partit d'ahir el podem qualificar de pràctic, per part de les vilanovines. Un partit que no passarà a la historia, ja que no va passar quasi res, tret de tres gols de bona factura i molta bola en poder de l'equip visitant que, de no ser pel reglament, haurien disposat de possessions d'escàndol.

L'encontre va començar amb domini altern, moltes imprecisions dels dos equips i poca profunditat. Les vilanovines semblaven acusar la pressió d'haver de puntuar i, encara que no patien en defensa, no eren capaces de desenvolupar el seu joc habitual en atac.

Al minut 7, Maria Figuerola obria el marcador -per tercera vegada consecutiva-en una jugada en la que va aprofitar un desajust defensiu de l'equip local per esmunyir-se en solitari i, amb una nova rematada al pal curt, aconseguir un gol que donava certa tranquil.litat.

Sense un joc especialment brillant però molt seriós, el CP Vilanova va anar deixant passar els minuts i, poc a poc, es va far totalment amb el ritme de l'encontre, sense arriscar res en atac, però per això també sense assumir riscos defensius.

Al minut 16, Clàudia Miret recollia un rebot de la portera a la frontal de l'àrea i li col.locava un xut ras i fort per sota el cos que suposava el 0-2 amb el que s'arribaria a la mitja part.

A la represa, les vilanovines van sortir encara més serioses, si cap, i van convertir l'encontre en un monòleg, un tant avorrit, de tant tocar i tocar. Però l'objectiu era aconseguir els tres punts i no corre riscos. L'espectacle quedarà per una altra ocasió...

El que corria era el minut 15 quan la Clàudia Miret va decidir posar fi a la migdiada i  treure un conill del barret. Va encarà la seva defensa i, un cop superada, va deixar anar un xut creuat de cullera que va entrar com un tir per l'escaire de la sorpresa portera rival.

Amb el parell d'aturades providencials de la Cate Ortega per mantenir la porteria a zero, va finalitzar l'encontre en el que més es jugaven les vilanovines, com si tal cosa, com si no hagués costat res. Una abrasada de tot l'equip, no massa efusiva, no us penseu, la salutació de rigor amb l'equip rival, la ma a l'àrbitre -hi havia àrbitre ?- , salutació al públic, i cap el vestidor...

diumenge, 16 de gener del 2011

Nova victòria a les Casernes

Ahir dissabte, les Casernes va ser testimoni del darrer partit de la primera volta, i l’afició vilanovina va voler donar alè a un equip que a casa únicament ha cedit dos punts, contra el CP Voltregà. Més de 200 espectadors hi havia ahir a les 20:00 hores, que van gaudir d’un partit amb moments de gran joc vilanoví, aquest joc que les ha portat a ocupar posicions de privilegi a manca de la disputa de la darrera jornada en la que,a hores d’ara, l’equip en tindria prou amb obtenir un empat per lligar la classificació per la disputa de la Copa de la Reina i no dependre del resultat del partit entre els altres dos candidats, el CE Arenys de Munt i el Girona HC de Pía Sarmiento.

Partit travat en els primers compassos, amb domini vilanoví des del primer minut, però amb un CE Noia que no renunciava a anar endavant per mirar de sorprendre Cate Ortega, ahir amb una espectacular equipació color “groc canari”.

Poques ocasions i joc espés, sobre tot quan les locals intentaven l’habitual joc de filigrana dins l’àrea rival, fins que va arribar la jugada personal de la Maria Figuerola que, després d’escapolir-se de la seva marcadora, feia una internada en diagonal, i finalitzava arrossegant de cullera al pal curt. Un gran gol de al Maria que -igual que passava a Gijón la setmana abans- obria el marcador.

L’avantatja no va calmar el joc un pel ansiós de les vilanovines que, malgrat recuperar ràpidament la possessió de la bola, de vegades en situacions clares de contraatac, no eren capaces de materialitzar les ocasions de que disposaven, sense posar tampoc la Sonia Esteva en massa compromís.

Finalitzava la primera part amb aquesta tònica, sense masses ocasions i amb certes dubtes de com trencarien les vilanovines la defensa roig i negre.

A la represa el joc esdevenia més ràpid. La bola circulava amb mota més velocitat i, de seguida, al minut 1, les locals disposaven d’una falta directa fruit d’una entrada per darrera sobre una jugadora verd i blanca. Berta Tarrida no encertaria aquest cop amb la porteria rival i l’equip tampoc era capaç de materialitzar la superioritat en els propers dos minuts.

Però poc a poc el CE Noia s’anava desgastant i el CP Vilanova generant ocasions. Clàudia Miret ampliaria l’avantatja al minut 5 amb un tret ras que s’esmunyia per sota de la Sonia Esteva i, en el mateix minut, Berta Tarrida si encertava en un llançament de penal i feia el 3 a 0. Just abans, entre els dos gols, Cate Ortega aturava providencial un contraatac rival.

A partir d’aquí, el partit es convertia en un monòleg de les vilanovines, que movien la bola a tota velocitat i generaven ocasions a dojo que la magnífica portera del CE Noia aturava de totes les maneres. Curiosament, en aquest moments de clar domini local, el CE Noia va disposar de tres ocasions claríssimes, que Cate Ortega aturà amb seguretat, convertint-se en artífex d’aquesta victòria sense gols en contra.

Al minut 10, Clàudia Miret feia el 4-0 al rematar una cessió de Berta Tarrida i feia el gol que seria definitiu. En aquest minut entrava a pista Pati Miret, el Vilanova continuava amb el seu immens rondo i, poc a poc, es consumien els minuts. Al final, Maria Córdoba disposava també de dos minuts per anar agafant el pols a la categoria i s’esgotava l’electrònic amb la victòria de les vilanovines per 4-0, per satisfacció de la nombrosa parròquia local.

El darrer partit de la primera volta, el proper dissabte a Alcorcón. Cal un empat...o millor una victòria i començarem a somiar en fites més altes.

dimarts, 11 de gener del 2011

Hoquei femení en directe per TV

TDT Garraf ( Canal Blau i Maricel Televisió ), retransmetrà en directe el proper dissabte dia 15 de Gener, a partir de les 20:00 hores, el partit corresponent a la dotzena jornada de l’Ok Lliga Femenina, que enfrontarà el CP Vilanova i el CE Noia Freixenet. Posteriorment, el partit es podrà veure a la web de la cadena, http://www.tdtgarraf.com/

Aquest partit és el penúltim per les noies d’en Xavi Mestres abans de finalitzar la primera volta de la competició, i necessiten els sis punts que resten per assolir matemàticament una plaça per la disputa de la Copa de la Reina, de les tres que estan en joc.

El rival, el CE Noia, afronta el partit vuitè a la classificació, amb 10 punts, 12 menys que el CP Vilanova que és quart a tres punts del lider provisional, el CP Voltregà.

Malgrat aquesta diferència de punts actual, els duels entre ambdós equips sempre han estat molt disputats i, en el record de molts, està encara aquell partit de finals de la temporada 2008-09, en que -amb una diferència a la classificació similar- la inesperada victòria del CE Noia a les Casernes va impedir a les vilanovines fer-se amb un títol de Nacional Catalana que tenien a tocar i que finalment es va adjudicar el CP Voltregà amb els mateixos punts però millor “goal average”

dilluns, 10 de gener del 2011

Carretera, hoquei i Luchi Agudo

Cate Ortega, mes encertada a la porteria que en el llançament de sidra

Segona derrota de la temporada del CP Vilanova Femení ahir diumenge contra el Biesca Gijón HC en el partit de l’onzena jornada de l’Ok lliga Femenina, per 4-2.

El partit contra les asturianes -vigents campiones d’Europa-, cal enquadrar-lo en un cap de setmana intens, divertit, amb un desplaçament per carretera i un cap de setmana ple d’optimisme i bon ambient.

Cal destacar també l’hospitalitat de la família biesquista, directius, tècnic, jugadores i nombrosa afició, que van dispensar un tracte immillorable a tota l’expedició vilanovina i van rebre i acomiadar l’equip verd i blanc amb aplaudiments, sidra i empanada.

L'equip de camí, a Castro Urdiales
Tot rodó malgrat la derrota, en un bon partit que es va decantar en favor dels interessos de les asturianes a la segona part, en tres minuts d’ansietat visitant i encert local, en els que Luchi Agudo va fer malbé les esperances vilanovines de deixar la classificació per la Copa de la reina coll avall.

El partit va començar puntualment al Pavelló Mata Jove amb la presència d’uns 200 afeccionats locals i amb bon joc d’ambdós equips. Possessions llargues, control del joc i poques concessions en atac, fins que poc a poc les verd i blanques, mes profundes, anaven fent-se amb el domini del ritme de l’encontre i generant les poques ocasions que el partit oferia. Un pal de les visitants al voltant del minut 5 avisava de les intencions d’aquestes, però no seria fins el minut 7, quan s’avançarien en el marcador. Clàudia Miret recuperava un bola a mitja pista i muntava un contraatac que finalitzava Maria Figuerola amb precisió.

Maria Figuerola, 7 gols ja aquesta temporada
Amb el marcador a favor, les vilanovines controlaven be el joc i recuperaven la possessió amb certa facilitat, veient-se únicament superades puntualment pel geni de Luchi Agudo, una jugadora determinant pel joc asturià, que catalitza tot el joc ofensiu, organitza l’equip i defensa com la que més.

Quan semblava que les vilanovines serien capaces d’arribar al descans amb avantatja e inclús aprofitar algun forat de la defensa local per ampliar el marcador, un penal molt discutible per uns peus dins l’àrea a manca de dos minuts per la conclusió de la primera part, -per nosaltres del tot inexistent- va permetre la jugadora argentina anivellar el marcador.

Al minut 1 de la represa, un gol asturià va suposar el principi de la derrota visitant. Luchi Agudo xutava alt i creuat des de molt lluny, perquè un toc molt afortunat dins l’àrea de Sílvia Cadrecha, permetés que la bola s’introduís dins la porteria defensada per la Cate Ortega.

El gol va ser clau, ja que les vilanovines, amb el marcador en contra, van entrar en una fase del joc amb molta ansietat per aconseguir l’empat, i la precipitació en algunes jugades va permetre a les locals sentenciar l’encontre.

El partir podria haver tornat a les formes de la primera part si Maria Figuerola, -en la jugada immediatament posterior al gol asturià- hagués tornat a encertar en un altre contraatac llençat per la Clàudia Miret, però aquest cop no va poder ser i el partit es va decantar de part de les asturianes que al minut 6 ampliaven l’avantatja, per mitjà, un altre cop, de Luchi Agudo.

Amb el partit de cara per les asturianes, un minut després, però, Ester Nadal aconseguia reduir diferències amb una jugada personal magnífica, però amb molta sort, ja que el seu xut sense massa perill rebotava en el patí d’una jugadora local i superava Cristina Klein.

Cate Ortega conduieix l'equip a Gijón
Amb el 3-2 semblava que les vilanovines podrien tenir opcions, però novament fruit de la precipitació d’aquestes, un nova pèrdua de bola en la construcció permetia una recuperació de les asturianes i un xut que aturaria Cate Ortega en primera instància, però deixant la bola franca per una segona rematada de la Ainhoa García que establia el 4-2. Resultat que al final esdevenia definitiu, ja que la resta del partit va estar marcat pel control del Biesca i la pressió vilanovina, que s’ho va deixar tot a la pista, però no va poder aconseguir res positiu.

Abans del 4-2 d’Ainhoa Garcia, Luchi Agudo va disposar d’un llançament de penal que va generar certa polèmica i que volem comentar, encara que va ser anecdòtic i no va influir en el desenllaç del partit. Quan l’àrbitre, el Sr. Sánchez, que no va agradar ni a uns i als altres, estava encara corregint la posició de la Cate Ortega, i sense que hagués iniciat encara el compte dels cinc segons amb l’habitual moviment del braç, Luchi llençava i marcava. L’àrbitre, en una decisió -aquesta si- correcte, no va donar el gol per bo i va fer repetir el llençament, entre l’escridassada d’un públic que no va percebre en la seva majoria el motiu. Cate Ortega va aturar el segon llançament i va mantenir el 3-2 al marcador, que un minut després es decantaria encara més per les asturianes amb el quart gol ja comentat.

Bon sabor de boca malgrat tot per un Vilanova que, després dels resultats del cap de setmana, depèn d’ell mateix per disputar la Copa de la reina, ja que de sumar el sis punts que resten –Noia i Alcorcón- estaria matemàticament classificat.

dimecres, 5 de gener del 2011

El Campió d'Europa, per començar l'any

El proper cap de setmana torna l’activitat a l’Ok Lliga femenina amb la disputa de la onzena jornada.

El CP Vilanova es desplaça a Gijón per jugar un encontre que pot ser clau per les seves aspiracions d’obtenir plaça per la 6ª edició de la Copa de la Reina, que se celebrarà precisament a Gijón els propers 12 i 13 de febrer.

A partir de les 12:30 hores del diumenge dia 9 de gener, el nou Pavelló de Mata Jove serà l’escenari on Biesca Gijón HC – vigent Campió d’Europa- i CP Vilanova lluitaran per aconseguir tres punts i, en el cas de les vilanovines, no perdre el cap de la classificació, encara que sigui compartida amb el CP Voltregà que te un partit realment assequible contra el Vigo Stick CH 2001.

Juntament amb aquest Biesca Gijón HC- CP Vilanova, la jornada te un altre partit interessant per allò d’anar definint les places per la Copa de la Reina, un Igualada HC- Girona CH que es disputarà diumenge a Les Comes, a partir de les 13:00 hores.