dilluns, 31 d’octubre del 2011

Ara toca Copa Amèrica

Un cop finalitzat l'europeu femení de Wuppertal, un nou compromís internacional, aquesta vegada de la selecció catalana, impedirà de ben segur que l'Ok lliga femenina inicii la seva activitat, al menys a ple rendiment. Els clubs que tenen jugadores seleccionades, entre ells el CP Vilanova que te seleccionades la portera Cate Ortega i la davantera Ester Nadal, procuraràn pactar l'ajornament de les dues primeres jornades amb els seus rivals per tal de disposar de tots el seus efectius i disputar els encontres amb les seves millors formacions.

La Copa America es disputarà a la ciutat de Sertaozinho a l'estat de Sao Paulo, amb la denominació de "III Open Internacional Copa américa femenina de selecciones". La cita serà del 7 al 12 de novembre al gimàs de Do Docao.

Fins el moment han confirmat la seva participació cinc seleccions: Brasil, Xile, Uruguay, Catalunya y Sudàfrica.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Espanya és "Europameister-2011"


Ahir finalitzava l'europeu femení amb una victòria de la selecció espanyola que reeditava el títol de campiona d'Europa, el primer de la "era Mazón" i la continuitat dels èxits aconseguits per l'hoquei patins espanyol en una temporada en la que s'ha fet amb tots el títols disputats a nivell seleccions.

Portugal es feia amb una medalla de plata que consolida un nou projecte de selecció després de la desfeta que va soposar la setena posició al mundial d'Alcobendas, mentre que Alemanya obté el bronze.

Aquesta vegada desfeta per França, el sub campió del món que no ha passat de la quarta possició i només ha superat Suïssa, la clara ventafocs de les cinc seleccions que han participat.

Un títol per disfrutar i que de ben segur compensa el sacrifici de les nostres representants, però que no ens ha de fer perdre de vista que l'hoquei patins femení europeu no està precíssament en un bon moment.

Us deixem les dues darreres traduccions de les austeres cròniques de la web alemanya de la competició, tan austeres com la propia competició...


Espanya 4- Portugal 2

Espanya es feia ahir amb el títol de campió d'Europa contra Portugal.

Els dos equips ens oferien d'entrada un joc veloç, però equilibrat. Natasha Lee avançava Espanya de penal, però Marlene Sousa compensava abans de la mitja part. A la represa, el campió d'Europa passava a dominar el partit. Anna Cassarramona. Berta Tarrida i Maria Diez construïen l'avantatge fins el 1:4 , abans que Marlene Sousa aconseguís el segon gol de penal.

França 2- Alemanya 5

França i Alemanya, van jugar el partit per la medalla de bronze. L'equip alemany es va avançar per mitjà de Beata Geismann, però Adeline Le Borgne igualava ràpidament. La mateixa jugadora posava per davant l'equip francès, però per breus instants, perquè Beata Geismann empatava i feia el 2-2, mentre que Laura La Rocca posava per davant Alemanya abans del descans.

A la represa, Maren Wichardt i Leah Reiner asseguraven la victòria al posar el marcador 5-2 per a l'equip de Mike Neubauer.

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Espanya i Portugal es disputen avui el Campionat d'Europa


D'aquí a unes hores Portugal i Espanya es disputen el campionat d'Europa en un partit en el que a les jugadores d'Alberto Mazón els hi val l'empat.

Ahir, Espanya va passar per sobre de Suïssa en un partit que va soposar el debut de la portera del Patí Cate Ortega, amb poca feina però, va poder aturar una falta directa en una de les poques accions de seriós perill. En una jugada amb les jugadores espanyoles pendents d'una caiguda de la Maria Díez a les acaballes del partit, la jugadora suïssa Daniela Senn aconseguia fer-li un gol. Les portugueses es refeien d'un mal inici de partit i remuntaven un marcador que tenien en contra per tenir opcions avui al títol, únicament si aconsegueixen derrotar la selecció espanyola.

A continuació us continuem explicant com ho veuen els alemanys amb les traduccions de les cròniques de la web oficial.

Espanya 10- Suïssa 1

A ple ritme i amb la formació titular, l'Espanya  d'Alberto Mazon jugava la primera part contra Suïssa a ple ritme i amb la formació titular.

En uns veritables focs artificials, les jugadores suïsses recollien vuit vegades la bola de dins la porteria. A la represa, Espanya es relaxava i  Suïssa aconseguia per mitjà de Daniela Senn fer el gol de l'honor en el minut final.

Els gols d'Espanya els aconseguien Natasha Lee (5), Marta Soler (2), Berta Tarrida (2) i Anna Casarramona.

Portugal 4- França 2

Els espectadors del Topspiels de la quarta jornada van poder veure dues parts completament diferentes. En la primera part, domini de França amb un joc de combinació magnífic. Dos gols de Vanessa Daribo feien justicia a la superioritat de les franceses. 

Però el partit va donar un tomb. Portugal va anar entran al partit amb un joc cada vegada millor i abans dels descans Marlene Sousa aconseguia retallar distancies.

A la represa es va veure un partit completament diferent. Portugal portava el ritme del partit i aconsegui donar-li la volta amb gols de Rita Paulo, Vania Ribeiro i un cop més Marlene Sousa.

divendres, 28 d’octubre del 2011

Portugal i Alemanya encara ho posen més fàcil


Cròniques traduïdes de la jornada d'ahir, de la que cal destacar el poc rendiment del rival d'avui d'Espanya i l'empat in-extremis de Portugal contra les amfitriones:

França 10-Suïssa 0

França confirmava ahir amb un clar 10:0 contra Suïssa les seves esperances de medalla. Tatjana Malard era la millor golejadora del seu equip amb cinc gols. Els altres cinc els aconseguien Vanessa Daribo (2), Sandra Drouhet, Adeline Le Borgne i Emelie Couderc.

Portugal 3 - Alemanya 3

Portugal i Alemanya empataven 3:3 en un partit obert fins el darrer segon. 25 segons abans de la fi del primer temps, Marlene Sousa avançava Portugal. Breument després de començament la represa, Beata Geismann empatava per Alemanya.

La capitana d'equip, Lea de Reinert feia el 2:1 per l'equip Alemany i posteriorment Beata Geismann ampliava l'avantatja fent el 3:1. En una fase final dramàtica, Portugal aconseguia escurçar distancies al transformar un penal molt controvertit i empatava a 20 segons del final. 

dijous, 27 d’octubre del 2011

Espanya en el bon camí per revalidar el títol


Continuem amb les traduccions de les cròniques del lloc web oficial de l'europeu femení:

Alemanya 0- Espanya 3

En un joc molt ràpid i amb molta lluita s'enfrontaven ahir Espanya i Alemanya. Espanya corroborava les seves ambicions de títol.

Amb un "truc de pagès" ( traducció literal !? ) Maria Díez enganyava la defensa alemanya i feia el 1:0 abans de la mitja part. A la represa, Natascha augmentava la diferència i feia el 2:0. Alemanya no aprofitava les seves oportunitats i Espanya podia augmentar l'avantatja i fer el 3:0 per mitjà de Yolanda Font.

Després de la desena falta d'equip Tina Klein evitava un nou gol de Natasha Lee al aturar el llençament de falta directa.

Portugal 7- Suïssa 1

En el seu primer partit Portugal vencia Suïssa per 7:1 i  corroborava ser un equip aspirant a medalla.

Malgrat la feina i el treball en  defensa de la  compacta Suïssa, Vania Ribeiro avançava l'equip portuguès amb un tret de lluny després d'una bona conducció. Ines Vieira i Vania Ribeiro augmentaven l'avantatja abans que Daniela Senn fes el gol de l'honor per Suïssa que suposava el 3:1.

Després d'una asistència maravellosa, Rita Paulo aconseguia el  4:1 abans de la fi de la primera meitat. Tres gols més de Portugal a la represa deixaven el marcador final en un clar 7:1.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

La selecció espanyola derrota França

Foto : Javier Xir

Encetem la primera crònica de l'europeu femení que s'està disputant a Wuppertal amb una novetat: el que farem en aquesta ocasió és traslladar-vos les cròniques traduïdes de l'alemany de la web oficial del campionat.

Intentarem ser fidels al màxim en les traduccions, per al qual cosa demanem disculpes si veieu alguna irregularitat sintàctica fruit d'un excés de cel en la literalitat de la traducció.

França-Espanya 1-4 ( 1-1 )

Just en el joc d’obertura coincidien Espanya i França, dos ferms candidats a medalla. Els dos equips ensenyaven un fort rendiment que feia aparèixer l’entusiasme entre els 500 espectadors.

Natasha Lee avançava Espanya al minut 4 de falta directa en una acció en que la francesa Tatiana Malard rebia una tarja blava.

En uns minuts de joc equilibrat, Emilie Couderec feia l’empat poc abans del descans. Poc després de l’inici de la represa, Anna Casarramona aconseguia posar per davant de nou a Espanya i la mateixa jugadora ampliava l’avantatja amb un nou gol situant el marcador 3-1.

Tenien mala sort les franceses quan Adelin le Borgne només trobava el pal en un xut a la contra. Berta Tarrida feia el 4-1 definitiu de penal.

Alemanya- Suïssa 7-3 ( 3-2 )
Només en la fase final del partit Alemanya es feia amb la victòria clara contra Suïssa. Fins a cinc minuts de la fi del partit, l’equip suís va oposar una forta resistència. Maren Wichardt avançava les alemanyes però la suïssa Christine Schneider feia l’empat en una falta directa que costava una tarja blava a la mateixa Maren Wichardt. Beata Geismann aconseguia avançar novament les alemanyes entrenades per Mike Neubauer, però les jugadores del país de les pastures ( traducció literal ) eren capaces de compensar un altre cop de penal transformat per Catia Almeida.

Dos minuts abans del descans, Maren Wichardt feia el 3-2. A la represa, la mateixa jugadora feia el 4-2.

Les oportunitats de l’equip alemany s’acumulaven, però Suïssa escurçava les diferències i feia el 4-3 per mitjà de Christine Schneider amb un tret a l’escaire. Després de la desena falta d’equip de Suïssa , Maren Wichardt transformava la directa i restablia la distancia. En la fase final dos gols de Beata Geismann i Maren Wichardt donaven a Alemanys una clara victòria final.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

La selecció espanyola i Cate Ortega a punt per l'europeu

Foto: Josep Raset

Aquest matí la selecció espanyola femenina ha marxat cap a Wuppertal ( Alemanya ) amb l'objectiu de revalidar el títol de campió d'Europa de categoria sènior. Demà, debutarà en aquesta competició contra un dur rival, la selecció francesa.

Cal destacar la presència de la capitana del CP Vilanova Cate Ortega, finalment única representant verd i blanca després que les pre-seleccionades Ester Nadal i Clàudia Miret no hagin estat escollides pel seleccionador Alberto Mazón entre les deu jugadores definitives.

Des d'aquest espai estarem en contacte amb la portera del Patí i intentarem fer un seguiment dels partits que disputi la selecció espanyola.

Podeu seguir l'esdeveniment en el link que hem situat al menú de la dreta.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

El Femení Sub16 campió de la Copa de la LLiga 2011-12


El Femení Sub16 s'ha proclamat aquesta tarda campió de la Copa de la Lliga al derrotar l'Sferic de Terrassa per 5-3.

Podem qualificar el partit, com a mínim, d'extrany. A diferència del partit de semifinals d'ahir dissabte contra el CHP Bigues i Riells, les noies del Patí s'han mostrat avui clarament superiors a un rival que ha basat el seu joc en una defensa zonal en rombe i a sortir al contraatac, solució que tampoc els ha resultat massa eficaç, vistes les oportunitats d'unes i d'altres. Malgrat tot, el resultat final ha estat favorable a les noies del Patí pel mateix nombre de gols que ahir,  en un partit molt més igualat.

L'Sferic de Terrassa fins i tot s'ha avançat en el marcador en els primers minuts d'un joc un pel embolicat en aquests primers moments en els que les vilanovines intentaven trencar la defensa zonal del rival amb massa ansietat. Un xut creuat ha quedat entre el pal i el patí de la Maria Alba i l'àrbitre, des del centre de la pista, ha donat un gol que ni les nostres jugadores ni ningú en tot al pavelló, posteriorment, ens ha dit veure dintre. En aquests casos, res a dir, però ens agrada allò que fan la majoria d'àrbitres d'anar corren cap la porteria per veure on és la bola...

Però les vilanovines s'han refet amb rapidesa i, malgrat cert nerviosisme, han anat assegurant el seu joc i, sense fer un gran partit, han anat creant situacions de perill i controlant el joc amb més seguretat, fins que la Mercè Guerra ha fet un primer gol que donava certa pausa.

Però avui no era una tarda afortunada. En una contra de l'Sferic, un xut ras llunyà tocava en algún lloc, una jugadora rival ensopegava i queia per dins de l'àrea, i la bola sortia rebotada cap a munt superant la portera vilanovina que esperava la bola per baix. En aquest punt les vilanovines han apretat els dents i han anat de debó pel partit. La infalible Maria Córdoba feia l'empat des del punt de penal i, de seguida, la Maria Leal posava per davant les vilanovines. La mateixa Maria Córdoba feia el 4-2 abans d'arribar al descans. La malestrugança semblava haver finalitzat, però encara en quedava més per la segona meitat.

A la represa el partit s'ha convertit en un monòleg vilanoví que ha mogut i mogut la bola, però sense la velocitat i, sobre tot, sense la contundència en el remat necessària per anar-se definitivament en el marcador. Ocasions hi han hagut, moltes, algunes ben resoltes, però quasi sempre han ensopegat amb la bona actuació de la portera rival o els pals, tres. Tot això farcit d'alguna contra de les ràpides jugadores terrassenques, però sense massa profunditat.

La Maria Córdoba feia el seu trecer gol de la tarda i, amb el 5-2, semblava deixar el partit sentenciat. Però el desenllaç no ha estat tot lo plàcid que el joc fins aleshores feia pensar. Les egarenques no s'han rendit, sobre tot després de que un xut a mitja alçada sense perill fos introduit a la porteria vilanovina per la Mercè Guerra que el desviava en el seu intent d'interceptar-lo.

 El 5-3 i la proximitat de les 10 faltes al compte del CP Vilanova donava ales a les rivals i generava nervis en les nostres que no aconseguien anarse'n en el marcador malgrat disposar de molta més possessió i moltes arribades. En els darrers cinc minuts les vilanovines han intentat controlar la bola i no concedir oportunitats a les rivals que, malgrat tot, han disposat de d'algunes ocasions que han portat la inquietut a les seves files. Però ni el gol ni la desena falta han arribat i les vilanovines s'han proclamat campiones d'aquesta edició de la Copa de la LLiga que, aquest any, s'ha jugat abans de començar la temporada regular.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

El Femení Sub16 jugarà la Final de la Copa de la Lliga

Foto: Joan Roca Febrer

Aquest matí s'han disputat les semifinals de la Copa de Lliga Femenina de totes les categories al Pavelló de Can Xarau, a Cerdanyola del Vallés.

El Femení Sub16 del CP Vilanova i del CHP Bigues i Riells reeditaven l'enfrontament que s'està convertint ja en un clàssic de les categories base femení i jugaven una semifinal que, aquesta vegada, ha caigut de la banda vilanovina.

Maria Leal ha avançat les verd i blanques en una jugada individual que ha sorprés la bona defensa rival i que ha finalitzat ella mateixa amb un bon xut creuat. Però ha estat el CHP Bigues i Riells el que ha mostrat la seva millor cara i ha demostrat ser un equip perillosissim quan aconsegueix trenar el joc interior. Gemma Camp i Marta Borràs feien estralls en atac i les vilanovines no aconseguien defensar les boles interiors. Fins a tres vegades l'equip rival ha fet arrivar la bola al fons de la porteria vilanovina en jugades similars amb rematades des de l'interior de l'àrea.

Amb el 3 a 1 les coses pintaven magres, sobre tot perquè les vilanovines no donaven mostres de tenir el joc controlat i no aconseguien aturar les continues entrades per banda dreta del rival. Pero abans de la fi de la primera meitat, la Maria Leal tornava a internar-se per banda esquerra i creuava una bola cap al segon pal que entrava directament a la porteria rival. El Vilanova marxava al descans amb un bon resultat, vist com havien anat les coses.

A la represa les coses han canviat. Les vilanovines han estat més concentrades en defensa i el marcador ha estat força estona igualat fins que una inspiradíssima Maria Córdoba s'ha tret un conill del barret i ha aconseguit igualar el partit en una gran jugada personal. Amb el marcador 3-3 les vilanovines s'han anat a munt i la Maria Córdoba feia el 4-3 al executar un penal. Marta Borràs feia l'empat al marcar la falta directa de que disposava per les 10 faltes d'equip de les vilanovines i Maria Leal errava immediatament la seva oportunitat en la falta directa de que disposava per la mateixa causa.

El desenllaç del partit estava a punt, i  ha estat en aquesta ocasió pel CP Vilanova. Mercè Guerra feia el 5-4 al aprofitar una passada interior de la Maria Córdoba i, amb el rival buscant l'empat, Pati Miret robava una bola en defensa i conduia la bola fins col.locarla a l'escaire de la porteria rival i establia el 6-4 definitiu. 

Demà diumenge a les 15:30, el CP Vilanova tindrà l'oportunitat d'aconseguir el primer títol en joc de la temporada si guanya la final que l'enfrontarà a l'Sferic de Terrassa, que s'ha imposat al Manlleu per 4-3. 

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Cate Ortega disputarà l'europeu

Fotos: Javier Xir

El seleccionador espanyol femení, Alberto Mazón, ha donat la llista definitiva de les jugadores que disputaran el proper europeu femení absolut a partir del 24 d'Octubre a la localitat alemanya de Wuppertal.

Pels seguidors del Patí Vilanova ha estat estat una gran alegria tenir seleccionada a la Cate Ortega, portera i capitana del primer equip femení, un pel enterbolida però per la caiguda de la llista a darrera hora de l'Ester Nadal, com va passar també fa unes setmanes amb la Clàudia Miret. 

Les nostres "bessones diabòliques" no podran doncs, en aquesta ocasió, defensar el titol que ostenta el combinat espanyol després de la victòria en el darrer europeu. De ben segur, la seva joventut i el paper protagonista que ambdues han de tenir en l'il.lusionant nou projecte vilanoví, els atorgarà més oportunitats en un futur proper.

La llista definitiva està composada per la Cate Ortega i la Laia Salicrú, porteres, Anna Casarramona, Marta Soler, Berta Tarrida, Natasha Lee, Maria Díez, Iolanda Font, Sara González i Laura Puigdueta.


dimarts, 11 d’octubre del 2011

El CHP Bigues i Riells és el rival del Femení Sub16 a les semifinals de la Copa de la Lliga


El proper cap de setmana està en joc el primer títol de la temporada, la Copa de la Lliga que se celebrarà a Cerdanyola en dos dies, dissabte 15 i diumenge 16.

L’equip Sub16 del CP Vilanova ha obtingut la classificació per la final a quatre després de derrotar els seus dos rivals a la lligueta de classificació, Reus Deportiu i HC Castellar. El partit de semifinals es disputarà dissabte a les 11:30 hores i el rival serà un vell conegut, el CHP Bigues i Riells.

L’altre semifinal la disputaran prèviament Sferic de Terrassa i Manlleu. La final, diumenge a les 15:30 i el partit pel 3er i 4art lloc una hora abans.

diumenge, 2 d’octubre del 2011

El CP Vilanova no pot amb Alemanya en un intens partit amistós

Foto: Xavier Rondón

CP Vilanova i la selecció alemanya es van enfrontar dissabte a les Casernes en un partit preparatori per l'europeu femení, unes, i l'Ok Lliga Femenina, les altres.

El partit es va celebrar en tres parts de 20 minuts que van servir a uns i d'altres per fer diverses proves i donar oportunitats a totes les jugadores dels dos equips. Les alemanyes van presentar un equip basat en una excel.lent porteria, una bona intensitat defensiva i dues jugadores determinants sobre les que gira tot el pes del joc. Sobre tot, la coneguda Maren Wichardt, que va mostrar el seu perill habitual, però també la veterana Beata Geissmann. La resta de l'equip, molt correcte, molt disciplinat tàcticament i força aplicat en defensa.

El CP Vilanova va donar mostres de la seva millora en la preparació tot i la curta encara pretemporada, va dominar el joc i va portar molt més perill a la porteria alemanya. Només l'encert de les dues porteres rivals, Carolin Reinert i Christina Klein, les errades en llançaments de penal, dos, l'errada també d'una falta directa, i els pals, molts, van impedir un resultat favorable a les locals.

La primera part va resultar la més intensa i equilibrada. Amb la baixa de la Maria Figuerola i la reserva de l'Ester Nadal, -amb un cop al colze sense més importància-, les locals van presentar un equip inicial força renovat. Cate Ortega a la porteria, Paula Torner, Bruna Honório, Mercè Guerra i Clàudia Miret.

 Vam poder apreciar una evident evolució en la integració de la Paula Torner, molt activa, i de la portuguesa Bruna Honório, encara que molt lluny del millor estat de forma. Ambdues apunten a ser una línia defensiva de moltes garanties. Davant, la Clàudia Miret manté la màgia i el to físic, i la Mercè Guerra, que enyorà ahir les posicions més endarrerides que ocupa en equips inferiors, però que la seva disciplina tàctica i la intensitat amb la que es desenvolupa fan que pugui reeixir en qualsevol posició a la pista. 

Les alemanyes es van avançar al marcador amb un gol força afortunat de la Beata Geissmann, que va engaltar amb violència i sense deixar caure, una bola alta que havia rebotat a la tanca per darrera la porteria. Entrava Ester Nadal i les verd i blanques tenien el millor bagatge ofensiu amb la parella Nadal-Miret, sense premi però, com dèiem, per la bona actuació de la Carolin Reinert i l'ensopegada en els pals.

A la represa, a l'eixerida Christina Klein se li acumulava la feina i el CP Vilanova s'avançava amb dos bons gols de l'Ester Nadal i la Clàudia Miret. Amb la Paula descansant i l'absència de la Maria Figuerola, la Pati Miret disposava de molts minuts, els millors amb la samarreta del primer equip, mentre que en Xavi Mestres i també l'entrenador alemany, Mike Neubauer, rotaven la banqueta i donaven entrada a totes les jugadores. La Maria Leal també tenia l'oportunitat de medir-se a les jugadores alemanyes i amb les dues jugadores infantils, l'equip mantenia un to viu i el partit continuava animat i farcit d'ocasions que les locals van desaprofitar en excés. Malgrat la bona actuació de la Cate Ortega, les alemanyes aconseguien igualar l'encontre amb un gran gol de la Maren Wichardt i aquesta segona part finalitzava amb el resultat de 2-2.

A la tercera part en Xavi Mestres quasi ens regala la possibilitat de veure l'equip sub16 en pista, al ajuntar la Mercè Guerra, la Maria Leal i la Maria Córdoba. Però van ser la Paula i després la Bruna les que van posar la dosis de contundència necessària per donar rèplica a la força de les jugadores teutones.

El marcador no es va moure fins ben entrada aquesta tercera part. L'entrada de les golejadores Clàudia Miret i Beata Geismann va crear desequilibris i va desnivellar el marcador. Primer, la Clàudia tornava a marcar i a avançar les vilanovines, però les alemanyes empataven de seguida. Quan el partit semblava que finalitzaria amb un empat com a mal menor pels mèrits de les locals, un gol de darrera hora de les alemanyes va donar la victòria definitiva a la Damen-Nationalmannschaft.

Bon partit d'entrenament contra una selecció amb ofici i contundència contra la que no val a badar..ni oblidar que moltes d'aquestes jugadores ja van ser campiones d'Europa l'any 2007.