diumenge, 28 de novembre del 2010

Merescuda victòria a Igualada

Aquest matí s’ha disputat al Pavelló de Les Comes el partit corresponent a la 7ª jornada de l’Ok Lliga femenina que ha enfrontat el Fontanelles i Martí Igualada HC i el CP Vilanova, que s’ha decantat de part de les vilanovines per 1-2, un resultat curt pel que un equip i l’altre han proposat sobre la pista.

El partit ha començat puntualment a les 13:00 hores amb un centenar d’espectadors a les graderies i algunes cares il•lustres, com la del seleccionador espanyol, en Joan Soler, que no perdia l’oportunitat de presenciar un encontre entre dos equips de la part alta de la classificació i amb diverses jugadores internacionals. Ben aviat hem vist que el CP Vilanova es feia amb el ritme de l’encontre i, malgrat no generar excessives ocasions, dominava el joc enfront un Igualada que defensava seriosament i buscava les seves oportunitats al contraatac.

La seriositat defensiva de les vilanovines aturant les contres igualadines ha estat la tònica de tot el partit i, quan no ha estat possible, apareixia Cate Ortega, magnífica, aportant una tranquil•litat a l’equip que permetia a aquest continuar posant setge a la porteria d’una també segura Teresa Bernades. En atac, l’equip ha tingut paciència i ha disposats de llargues possessions, buscant l’associació de les seves jugadores i sense precipitacions.

Fruit d’aquest joc elaborat, al minut 14 Ester Nadal trobava forat en una diagonal i servia al segon pal per Clàudia Miret que no perdonava. El gol feia justícia al millor joc de les vilanovines i, tres minuts després, l’altre component d’aquesta parella de “killers”, l’Ester Nadal, rematava una bola lluny de l’abast de la Teresa Bernades, aquest cop al rematar una assistència de la Berta Tarrida, que havia pujat la banda amb potencia i decisió.

A la represa les vilanovines han incrementat el domini i, amb un bon joc col•lectiu, han disposat del control de la bola bona part del temps, esgotant diverses vegades la possessió i posant a prova la Teresa en diverses arribades en les que ha mancat un xic de contundència per sentenciar l’encontre.

L’Igualada ha donat mostres però de que és un equip perillós i de que el seu inici de campionat no és fruit de la casualitat, i ha disposat d’ocasions, amb un Maria Díez sempre perillosa. El gol igualadí ha arribat al minut 13 fruit d’un xut llunyà de l’Ana Gil que ha rebotat en Clàudia Miret en el seu afany per tallar el tret.

Domini vilanoví fins el final de l’encontre que ha pogut eixamplar l’avantatja, encara que les Igualadines tampoc s’han rendit i no han renunciat mai al contraatac o a crear perill amb xuts llunyans que no han pogut superar la Cate Ortega, arribant al final del matx amb el resultat de 1-2 i amb la satisfacció d’haver complert amb un partit seriós i un bon joc.

El proper dijous les vilanovines tenen l’oportunitat de consolidar-se en els llocs d’honor de la classificació, que donen opcions a disputar la Copa de la Reina, ja que disputen a Terrassa l’encontre ajornat corresponent a la primera jornada.