diumenge, 19 de desembre del 2010

Victòria per continuar somiant

CP Vilanova: Cate Ortega

Aquesta nit, CP Vilanova i CHP Bigues i Riells s’han enfrontat a Les Casernes en el partit corresponent a la 10ª jornada de l’Ok Lliga Femenina en un partit intens i que ha demostrat un cop més que en aquesta lliga no hi ha rival petit, tal com per altre banda ja esperàvem. El Bigues i Riells, malgrat tenir menys possessió de bola i menys ocasions, ha posat les coses molt difícils a les jugadores vilanovines que, sense fer el millor partit de la temporada, han sumat tres punts més que les situen en una posició de privilegi per assolir el primer objectiu de la temporada: la classificació per disputar la Copa de la Reina.

Ambdós equips han començat el partit amb força intensitat i el CP Vilanova s’ha fet ràpidament amb la iniciativa de l’encontre, malgrat no gaudir de la fluïdesa en la punta d’atac que l’equip va mostrar a Arenys de Munt. D’aquesta manera disposava de poques ocasions però, amb una defensa individual molt pressionant, recuperava ràpidament la bola i la circulava amb celeritat. Tampoc inquietava massa el Bigues la porteria de la Cate Ortega, i el joc esdevenia un continu d’anades i vingudes sense que cap dels dos equips arribés amb encert.

En aquestes estàvem, amb un joc un tant espès, quan, al minut 13, Ester Nadal robava una bola a mitja pista i encarava en solitari a la Cristina Vegas, posant la bola a l’escaire i fent pujar un tranquil•litzador 1-0 al marcador. Res ha canviat amb el gol, més possessió de les locals, joc físic i poques ocasions. Quan tot semblava indicar que s’arribaria al descans amb aquesta avantatja mínima de les vilanovines, un greu error en la sortida de la bola permetia Karla Martínez encarar en solitari la Cate Ortega i equilibrar l’encontre.

Debut de la Pati Miret a l’OK Lliga

A la represa, Pati Miret (13) gaudia dels seus primers minuts a l’Ok lliga formant part d’un cinc inicial inèdit fins ara, coincidint en pista amb la Mercè Guerra (14), més la Maria Figuerola (17) i la Berta Tarrida (18).

"El llop" ha tingut prou amb un minut per robar una bola darrera la seva pròpia porteria i llençar un contraatac que ha deixat sola la Mercè Guerra, que feia el seu sisè gol en aquesta Ok Lliga i que suposava el 2-1 per les verd i blanques.

El partit continuava amb un ritme frenètic, potser per la joventut de les components d’ambdós equips, ja que no volem oblidar els molts minuts a les files del Bigues i Riells dels que disposaven, sense anar més lluny, la Marta Borràs i la Sara Cristòfol.

Defenses molt a munt i pressió constant que carregaven de faltes als dos equips i que mantenien el partit obert. Les locals esgotaven possessions i, com a la primera par, les ocasions eren més aviat poques.

Al minut 8, Berta Tarrida ha disposat de l’oportunitat de donar tranquil•litat a les vilanovines, però no ha encertat en el llançament de la falta directa de la que disposava quan el rival ha arribat a les 10 faltes d’equip. Si que ho ha fet 3 minuts més tard, quan ha rebut d’esquenes a la frontal de l’àrea i s’ha regirat amb velocitat col•locant la bola lluny de l’abast de la Cristina Vegas.

Amb el 3-1, les visitants no s’han rendit. Al minut 13, el CP Vilanova arribava a les 10 faltes d’equip, però Maren Witchart fallava la falta directa i, al 19, la mateixa Maren també enviava fora un penal “tonto” amb que el Sr. R. Burgos, un molt bon àrbitre, ha castigat les vilanovines.

Amb el partit sentenciat i faltant 23 segons, la quinzena falta del CHP Bigues i Riells donava l’oportunitat a l’Ester Nadal d’ampliar l’avantatja, però el seu llançament l’aturava la Cristina Vegas.

Amb aquesta victòria el CP Vilanova, amb 22 punts, empata al cap de d’alt de la classificació amb el CP Voltregà, que avui ha perdut el primer partit de la temporada contra l’Igualda per 5-6. La classificació es comprimeix d’allò més, i tres punts separen els dos primers del sisè, ja que Arenys de Munt es tercer amb 20 punts, seguit del Biesca, el Girona i el mateix Igualada, amb 19.