dilluns, 10 de gener del 2011

Carretera, hoquei i Luchi Agudo

Cate Ortega, mes encertada a la porteria que en el llançament de sidra

Segona derrota de la temporada del CP Vilanova Femení ahir diumenge contra el Biesca Gijón HC en el partit de l’onzena jornada de l’Ok lliga Femenina, per 4-2.

El partit contra les asturianes -vigents campiones d’Europa-, cal enquadrar-lo en un cap de setmana intens, divertit, amb un desplaçament per carretera i un cap de setmana ple d’optimisme i bon ambient.

Cal destacar també l’hospitalitat de la família biesquista, directius, tècnic, jugadores i nombrosa afició, que van dispensar un tracte immillorable a tota l’expedició vilanovina i van rebre i acomiadar l’equip verd i blanc amb aplaudiments, sidra i empanada.

L'equip de camí, a Castro Urdiales
Tot rodó malgrat la derrota, en un bon partit que es va decantar en favor dels interessos de les asturianes a la segona part, en tres minuts d’ansietat visitant i encert local, en els que Luchi Agudo va fer malbé les esperances vilanovines de deixar la classificació per la Copa de la reina coll avall.

El partit va començar puntualment al Pavelló Mata Jove amb la presència d’uns 200 afeccionats locals i amb bon joc d’ambdós equips. Possessions llargues, control del joc i poques concessions en atac, fins que poc a poc les verd i blanques, mes profundes, anaven fent-se amb el domini del ritme de l’encontre i generant les poques ocasions que el partit oferia. Un pal de les visitants al voltant del minut 5 avisava de les intencions d’aquestes, però no seria fins el minut 7, quan s’avançarien en el marcador. Clàudia Miret recuperava un bola a mitja pista i muntava un contraatac que finalitzava Maria Figuerola amb precisió.

Maria Figuerola, 7 gols ja aquesta temporada
Amb el marcador a favor, les vilanovines controlaven be el joc i recuperaven la possessió amb certa facilitat, veient-se únicament superades puntualment pel geni de Luchi Agudo, una jugadora determinant pel joc asturià, que catalitza tot el joc ofensiu, organitza l’equip i defensa com la que més.

Quan semblava que les vilanovines serien capaces d’arribar al descans amb avantatja e inclús aprofitar algun forat de la defensa local per ampliar el marcador, un penal molt discutible per uns peus dins l’àrea a manca de dos minuts per la conclusió de la primera part, -per nosaltres del tot inexistent- va permetre la jugadora argentina anivellar el marcador.

Al minut 1 de la represa, un gol asturià va suposar el principi de la derrota visitant. Luchi Agudo xutava alt i creuat des de molt lluny, perquè un toc molt afortunat dins l’àrea de Sílvia Cadrecha, permetés que la bola s’introduís dins la porteria defensada per la Cate Ortega.

El gol va ser clau, ja que les vilanovines, amb el marcador en contra, van entrar en una fase del joc amb molta ansietat per aconseguir l’empat, i la precipitació en algunes jugades va permetre a les locals sentenciar l’encontre.

El partir podria haver tornat a les formes de la primera part si Maria Figuerola, -en la jugada immediatament posterior al gol asturià- hagués tornat a encertar en un altre contraatac llençat per la Clàudia Miret, però aquest cop no va poder ser i el partit es va decantar de part de les asturianes que al minut 6 ampliaven l’avantatja, per mitjà, un altre cop, de Luchi Agudo.

Amb el partit de cara per les asturianes, un minut després, però, Ester Nadal aconseguia reduir diferències amb una jugada personal magnífica, però amb molta sort, ja que el seu xut sense massa perill rebotava en el patí d’una jugadora local i superava Cristina Klein.

Cate Ortega conduieix l'equip a Gijón
Amb el 3-2 semblava que les vilanovines podrien tenir opcions, però novament fruit de la precipitació d’aquestes, un nova pèrdua de bola en la construcció permetia una recuperació de les asturianes i un xut que aturaria Cate Ortega en primera instància, però deixant la bola franca per una segona rematada de la Ainhoa García que establia el 4-2. Resultat que al final esdevenia definitiu, ja que la resta del partit va estar marcat pel control del Biesca i la pressió vilanovina, que s’ho va deixar tot a la pista, però no va poder aconseguir res positiu.

Abans del 4-2 d’Ainhoa Garcia, Luchi Agudo va disposar d’un llançament de penal que va generar certa polèmica i que volem comentar, encara que va ser anecdòtic i no va influir en el desenllaç del partit. Quan l’àrbitre, el Sr. Sánchez, que no va agradar ni a uns i als altres, estava encara corregint la posició de la Cate Ortega, i sense que hagués iniciat encara el compte dels cinc segons amb l’habitual moviment del braç, Luchi llençava i marcava. L’àrbitre, en una decisió -aquesta si- correcte, no va donar el gol per bo i va fer repetir el llençament, entre l’escridassada d’un públic que no va percebre en la seva majoria el motiu. Cate Ortega va aturar el segon llançament i va mantenir el 3-2 al marcador, que un minut després es decantaria encara més per les asturianes amb el quart gol ja comentat.

Bon sabor de boca malgrat tot per un Vilanova que, després dels resultats del cap de setmana, depèn d’ell mateix per disputar la Copa de la reina, ja que de sumar el sis punts que resten –Noia i Alcorcón- estaria matemàticament classificat.