dimarts, 12 d’abril del 2011

Victòria avançada a Vigo i classificació del SUB-16 pel Campionat de Catalunya

El passat dissabte dia 9, Vigo Stick i CP Vilanova avançaven el partit corresponent a la 21ª jornada de l’Ok Lliga femenina, que s’havia de disputar dissabte 16, a petició de les vilanovines.

El partit contra el darrer classificat, un rival que no ha aconseguit encara puntuar en aquesta competició, va resultar tant plàcid com s’esperava. Ja a la primera part el Patí Vilanova es va avançar 0-3, per arrodonir a la represa amb dos gols més i tancar el marcador en un clar 0-5. Berta Tarrida, que en va fer tres, Ester Nadal i Clàudia Miret van ser les golejadores. A la porteria, Cate Ortega a la primera part i Celsa López a la segona, van aturar tot el que els hi va arribar i van deixar la porteria a zero per tercera vegada aquesta temporada.

El Sub-16 pateix per obtenir la classificació

El mateix dissabte, el femení Sub-16 es desplaçava a Vila-Sana per disputar el darrer partit de la lliga regular, amb l’objectiu d’aconseguir al menys un punt que li donés la classificació per disputar el Campionat de Catalunya. Palau de Plegamans, Bigues i Riells i el mateix Vila-Sana ja tenien plaça assegurada, però Blanes, que ja havia finalitzat la competició i Vilanova es disputaven la quarta plaça a la classificació final i un lloc a la final.

L’encontre, contra un bon equip amb ànim de victòria malgrat ja estar classificat i sense la Mercè Guerra, a Vigo, va resultar un petit calvari per les vilanovines.

El CP Vilanova, conscient del pes de la baixa de la Mercè, va disposar una defensa en zona i va condicionar l’atac a rapidíssims contraatacs aprofitant la velocitat de la Maria Córdoba i la Pati Miret.

L’encontre va discorre a la primera part segons el guió somiat. Les vilanovines aguantaven bé l’escomesa del rival, la Maria Alba aturava amb seguretat els perillosos xuts llunyans de les jugadores rivals i Maria Córdoba encertava amb la porteria rival per dues vegades. Dins del darrer minut de la primera part, el Vila-Sana aconseguia batre la porteria vilanovina al disposar d’una falta directa i reduir diferències, però l’equip marxava als vestidors millor de com havia començat l’encontre, amb un gol d’avantatge.

A la represa, el Vila-Sana assetjava la porteria vilanovina però les noies controlaven bé i disposaven de diverses ocasions al contraatac, però, la portera rival, amb una gran actuació, mantenia viu el seu equip. Maria Córdoba tornava a donar mostres del seu “instint assassí” i feia el tercer gol del Patí i del seu compte particular, deixant el marcador 1-3 a poc més de deu minuts per la fi de l’encontre. La classificació estava a tocar...

Però aquestes coses no son mai fàcils. El Vila-Sana aconseguia empatar el partit en tres minuts fatídics i posava les coses molt difícils a les verd i blanques.

Venint de darrera en el marcador i amb el nombrós públic assistent esperonant a les seves jugadores que pressionaven de valent per aconseguir la victòria, les coses pintaven fatal per les vilanovines i es posaven molt de cara per les locals. El més normal era que les vilanovines notessin la pressió del resultat, en uns darrers cinc minuts amb les forces esgotades, que decaigués la concentració i la moral al haver-se esvaït en un tres i no res els dos gols de diferència després de tant treball, i que el Vila-Sana convertís en un festival golejador els darrers minuts de l’encontre.

Però en aquest punt les vilanovines van posar-hi tot el cor i, comandades per una extraordinària Pati Miret, que te d’hoquei fins i tot el nom, van superar la pressió i van solucionar la difícil papereta amb escreix. La mateixa Pati Miret va decidir avançar la seva posició en la pressió sobre la construcció del rival i va acabar amb la reacció local amb un gol en una entrada pel mig, ple de rauxa i empenta, aconseguint el 3-4 definitiu.

Vila-Sana acollirà la final del Campionat de Catalunya el darrer cap de setmana del més d’abril, amb el CP Vilanova com a protagonista, juntament amb l’actual campió de Catalunya i d’Espanya, l’imbatut HC Palau de Plegamans, el potent Bigues i Riells i el mateix CH Vila-Sana.