diumenge, 13 de desembre del 2009

Continuem a d’alt

CP Vilanova -3
CE Noia        -0

Aquest matí s’ha disputat al Pavelló de les Casernes el partit corresponent a la 6ª jornada de l’Ok Lliga Femenina que ha enfrontat el CP Vilanova i el CE Noia Freixenet, amb una bona presència de públic, unes 150 persones, tot i que les adverses condicions meteorològiques potser han fet que més d’un es quedés a casa.

El Vilanova ha guanyat per 3-0 i d’aquesta manera continua amb 18 punts a la part alta d’una ajustada classificació, en la que només dos punts separen el primer classificat, ara el Voltregà, també amb 18 punts, i el cinquè, l’Arenys de Munt, amb 16 després del seu empat a un gol amb el Biesca de Gijón. Destacar l’absència de la portera del CP Vilanova, la Sofía Griñán, lesionada en un colze i que esperem retrobar la propera setmana en el partit contra l’Igualada. La jugadora de l’aleví B i del femení base, Gemma Ruíz, ha ocupat el seu lloc.

El partit ha estat controlat en tot moment per les vilanovines, que han gaudit de la possessió de la bola i han marcat el ritme, però el CE Noia ha fet bona la tradició de que és un equip que sempre es mostra molt incòmode, sobre tot a les Casernes. D’aquesta manera s’explica que la Cate Ortega hagi estat una de les millors jugadores del partit, malgrat que pel joc desenvolupat per ambdós equips el partit no ha semblat perillar en cap moment.

L’encontre a començat amb el CE Noia amb la defensa zonal que la passada temporada va resultar un suplici per les vilanovines i amb aquestes movent la bola amb seguretat, però encara sense tota la força i velocitat que reclama en Carlos Figueroa. Al minut 5, la Berta Tarrida ha fet el primer gol al rematar un bola dins l’àrea després que la Sonia Esteva aturés un xut enverinat de la Pía Sarmiento. Abans, el Noia havia enviat una bola al pal en un xut de la Laura Salvador, el seu únic recurs en atac, fins llavors. El partit ha continuat amb la mateixa tònica, amb control vilanoví i tímids contraatacs de les de Sant Sadurní, que no aconseguien generar excessiu perill, o xuts llunyans de la Laura. Les vilanovines recuperaven ràpidament la bola, i intentaven trenar jugades per trencar l’ordenada defensa rival, sense massa èxit. Al minut 16 però, l’àrbitre de l’encontre ha assenyalat penal contra el Vilanova, un cop més, en una bola que ha anat al peu, pensem, i no a l’inrevés, com diu el reglament. La interpretació de si hi ha intencionalitat, o no, en aquestes jugades, és una de les regles més polèmiques i decisives que estem veien aquesta temporada, en totes les categories, i pensem que seria bo que s’hi possés remei. La Cate Ortega ha fet però una intervenció extraordinària, aturant amb la cama molt alta el xut de la Laura Salvador a la seva esquerra. I del possible empat s’ha passat al 2 a 0, quan manca de 14 segons per finalitzar la primera part, un rapidíssim contraatac conduit per la Berta Tarrida ha finalitzat amb una passada a la dreta que la Maria Figuerola ha rematat a l’escaire contraria del pal que defensava la Sonia. Un gran gol, que la Maria ens tenia guardat per estrenar-se a la categoria.

A la segona part s’ha vist un partit un pèl més igualat, si més no pel que fa a ocasions d’unes i d’altres. El Vilanova ha continuat tenint la possessió i el control, i ha gaudit de forces ocasions, però la Sonia ha estat resolutiva, com sempre. El Noia ha anat més amunt i ha creat perill, però també la Cate Ortega ha estat seguríssima i ha deixat altre cop la seva porteria a zero. Al minut 10, la Berta Tarrida ha disposat d’una falta directa que ha estavellat al pal i al minut 13, la mateixa Berta -avui per qui escriu la millor del partit- ha deixat el partit sentenciat al transformar un penal comés sobre una Pía Sarmiento molt sacrificada en tasques defensives.

El proper dissabte el CP Vilanova disputarà l’ultima jornada abans de les vacances de Nadal a una pista, les Comes, que també ha estat tradicionalment complicada, contra un Igualada que està fent bons resultats, malgrat caure aquesta jornada amb el Cerdanyola per un contundent 9-2.

Pel Vilanova han jugat:

CP Vilanova: Caterina Ortega ( p ), Pia Sarmiento, Berta Tarrida ( 2 ), Clàudia Miret i Ester Nadal -cinc inicial- Maria Figuerola ( 1 ), Solène Voltzenlugel, Mercè Guerra i Regina Flix. Sense jugar, Gemma Ruíz( ps )