dissabte, 20 de març del 2010

Volen dos punts de les Casernes

CP Vilanova      -3
Cerdanyola CH -3

Ahir divendres a les 21:30 hores es va disputar al Pavelló de les Casernes el partit de la 17ª Jornada de l'Ok LLiga Femenina que va enfrontar el CP Vilanova i el Cerdanyola CH. Les Vilanovines van deixar escapar la victòria en un partit que a manca de dos minuts i mig guanyaven per 3-1 i que el Cerdanyola va aconseguir empatar a 9 segons del final, amb un altre gol decisiu de Mònica Piosa.

El plantejament de la primera part va recordar al de la semifinal de la Copa de la Reina, i va donar el mateix mal resultat a les cerdanyolenques. Marcatge individual i molt a munt, sobre la sortida de la bola, que va ocasionar molts espais i nombroses ocasions per les vilanovines que, amb molt bona tècnica individual, es desfeien de la pressió amb no masses dificultats i aconseguien clares avantatges en atac.

Sense que cap dels dos equips s’hagués fet amb el control del partit, Clàudia Miret va rematar al segon pal un xut creuat i ras de l’Ester Nadal, que ahir va quallar potser el seu millor partit com a jugadora del Patí. Abans, Vanessa Daribo havia disposat d’una bona ocasió al desviar dins l’àrea una bola picada, i la mateixa Clàudia Miret havia trenat un contraatac molt perillós amb l’Ester Nadal, sense èxit.

El Cerdanyola intentava sense massa èxit portar el ritme del partit, però era el Vilanova qui creava més perill, ja que, després del gol, el Patí disposava de fins a 6 ocasions clares d’ampliar l’avantatja.

Pía Sarmiento rematava al travesser en un dos contra ú i Laia Salicrú aturava un penal a Berta Tarrida al minut 9. També aturava una contra, sola davant la mateixa Pía Sarmiento i el posterior remat en el rebot de la Clàudia Miret, una altra contra sola davant la Clàudia després d’una molt bona recuperació i passada de l’Ester Nadal, i un xut a boca de canó de la Berta després d’una excel•lent combinació atacant de tot l’equip.

El Cerdanyola no havia disposat d’ocasions clares, fins que en els últims 3 minuts, una de claríssima de la Iolanda Font podia haver suposat l’empat. Això va propiciar uns minuts elèctrics, en els que també Berta Tarrida va disposar d’una gran ocasió i, en l’ultima jugada de la primera part, Iolanda Font servia una bola d’or a Mònica Piosa que rematava sola al segon pal, molt a prop, responent Cate Ortega amb una grandíssima intervenció.

La represa va començar amb una oportunitat de Vanessa Daribo en un contraatac i, al minut 4, Adriana Gutiérrez feia l’empat en un dos contra ú finalitzat amb una bona conducció i un bon xut. El Cerdanyola apretava, i disposava de bones ocasions en aquest minuts, en els que la mateixa Adriana tindria l’oportunitat d’avançar les seves en el marcador, i posteriorment Iolanda Font en un ú contra ú amb la Cate.

Però al minut 7, l' Ester Nadal feia el 2-1 per les vilanovines al recuperar una bola després d’una bona pressió sobre la defensa rival i, dos minuts més tard, la pròpia Ester feia un golàs amb un dels seus xuts creuats a la mateixa escaire. Amb el 3-1 en contra, el Cerdanyola va tornar a apretar de valent, i a xutar molt, no sempre amb perill, però si vam poder comptabilitzar un pal de la Mònica Piosa.

També les vilanovines van disposar d’ocasions per sentenciar, les mes clares, un contraatac de la parella atacant Clàudia-Ester, i una altra bola robada per l’Ester a la defensa rival que posteriorment fallava davant la Laia. També Berta Tarrida s’estavellava en la portera del Cerdanyola en una bona contra amb la Pía.

El partit entrava a manca de 4 minuts en la seva recta final, amb el Vilanova amb dos gols d'avantatja però amb molta emoció i el Cerdanyola disposat a donar-ho tot. El líder disposava d’una nova ocasió, abans de que Vanessa Daribo si encertés a batre la Cate Ortega amb un bon xut creuat a manca de poc més de dos minuts i mig.

D’aquí fins el final, el Vilanova encara va tenir dues ocasions, una d’elles claríssima de la Clàudia Miret, que no va poder superar la Laia després d’encarar-la sola en un contraatac. El Vilanova tenia el partit i la bola a manca de 30 segons. Però el Cerdanyola ha demostrat aquesta temporada saber jugar com ningú els últims minuts - i potser també tenir una mica de sort- i ha tret un extraordinari rendiment als últims minuts dels encontres. A la lliga recordem contra Voltregà i Arenys, i no cal dir que a la Copa de la Reina, a semifinals contra el Vilanova i contra el mateix Voltregà a la final.

Ahir va ser un altre cop Mònica Piosa qui a manca de 15 segons circulava per darrera la porteria i buscava la perpendicular de la porteria amb l’Ester Nadal enganxada al seu costat. Les tres jugadores del Patí ben col•locades, i l’Ester veia l’oportunitat de robar la bola i posava l’estic, amb la Mònica d’esquena a la porteria. Podia haver-ho fet, podia haver tocat mínimament la bola i el partit s’hauria acabat...però van ser uns mil•límetres els que van faltar, els justos perquè la Mònica superés la marca, es girés, i engaltés una rematada que no va sortir massa reeixida, però que va superar la Cate, tapada per les pròpies companyes i les jugadores rivals. El marcador reflexava que mancaven 9 segons per la fi del partit i un descoratjador 3-3, no pas pel rival, sense dubtes un ferm candidat al títol, sino per com havia anat tot plegat.

Una autèntic gerro d’aigua freda pel jove equip vilanoví que, ahir, contra un Cerdanyola que tenia la baixa de la Daniela Guerrero, va tenir una clara oportunitat d’aconseguir tres punts que haurien anat molt bé per continuar la lluita amb els equips de d’alt.