dimarts, 8 de març del 2011

Derrota sense pal•liatius contra el líder

Dura tornada a la competició de les noies de Xavi Mestres aquest cap de setmana contra el CP Voltregà a l’Oliveras de la Riva, en el partit corresponent a la 17ª jornada d’una Ok Lliga que sembla posar-se cada cop més de cara per les de Sant Hipòlit.

La derrota de l’Arenys de Munt a la pista de l’Sferic de Terrassa deixava les verd i blanques com a úniques candidates a posar en dubte a curt termini el liderat de les osonenques en un partit que,malgrat es preveia igualat i disputat segons la classificació d’unes i d’altres, va esdevenir en un partit molt plàcid per unes jugadores del CP Voltregà concentrades, aplicades en tasques defensives i mortals al contraatac. Les visitants, disfressades d’equip petit, desconegudes, mancades de la intensitat i ritme habituals, van semblar rendir-se aviat i servir en safata de plata al rival la victòria més relaxada de les darreres temporades.

El partit va discorre inicialment amb moltes precaucions, sense ocasions i escàs ritme per part d’ambdós equips. Força control fruit de la qualitat tècnica indiscutible de les jugadores en pista, però poques ocasions.

Al minut 7, un penal contra les vilanovines suposava la primera oportunitat clara de les locals. Natasha Lee perdonava, però dins del mateix minut 7, un xut llunyà de la mateixa jugadora trobava qui la desviés, sorprenia Cate Ortega, i es convertia en el primer gol de l’encontre.

Uns minuts després, l’àrbitre Sr. F. Rodríguez, -molt discutit pels seguidors visitants ja en el penal anterior-, no concedeix falta directa en una acció en que l’Anna Casarramona, sent l’ultima jugadora, rellisca i talla des de terra el contraatac de l’Ester Nadal. Una falta d’equip va ser tota la penalització en una decisió que demostra un error tècnic en l’aplicació del reglament, que després es repetiria quan una clara enganxada per darrera sobre la mateix Ester –certament sense major perill ni intenció – també era únicament castigada amb una falta d’equip totalment insuficient, segons el reglament vigent. Això no justifica de cap manera la derrota vilanovina ni posa en dubte la justa victòria local, però serveix per reclamar que aquesta competició també mereix d’àrbitres millor qualificats, que n’hi ha.

Res rellevant -tònica habitual durant tot el partit- fins que en el darrer minut de la primera part, una badada de l’atac vilanoví generava un contraatac en el que Natasha assistia Carla Giudici per què establís un 2-0 que faria molt mal a les files vilanovines.

La represa no va variar la tònica de l’encontre. Les local allargaven les possessions i es mostraven dures i fortes en defensa. Les visitants, mancades d’agressivitat- quatre faltes en tot l’encontre- i sense capacitat per posar en perill seriós la porteria de la Laia Vives.

El “Baby Team “ en pista

Només havien passat cinc minuts d’aquesta represa quan en Xavi Mestres feia seure la parella atacant habitual i posava en pista la descarada joventut de la Pati Miret que gaudia fins al final de quinze minuts contra l’elit d’aquest esport, en companyia de la Mercè Guerra, la Maria Figuerola i la Berta Tarrida que després deixaria el seu lloc a l’Ester Nadal. La joventut d’aquest quatre de pista no va baixar el nivell del que estàvem veient fins aleshores, però tampoc va suposar cap millora rellevant al joc atacant de l’equip.

D’aquest període, únicament destacar una diagonal de la Carla Giudici que finalitzà amb un xut creuat tret amb el casc de forma espectacular per la Cate Ortega i la jugada del 3-0, un contraatac idèntic i amb les mateixes protagonistes al que va propiciar el gol anterior. Amb el 3-0, Berta Tarrida desaprofitava la falta directa corresponent a la penalització per haver arribat a les 10 faltes d’equip, i Ester Nadal fallava també un penal.

A manca de dos segons per la finalització, les vilanovines posaven l’epíleg adequat al que havia estat el partit i una bola perduda en defensa, deixava sola Cristina Barceló que tancava el marcador amb un xut espectacular a l’escaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada