dissabte, 10 d’octubre del 2009

El CP Vilanova derrota a la selecció espanyola

Aquesta nit s’ha celebrat al Pavelló de les Casernes el partit amistós que ha enfrontat el CP Vilanova femení amb la selecció espanyola que a partir del proper 27 d’octubre disputarà l’europeu de St. Omer ( França ).

Victòria per les noies del Patí per 2-1, en un partit vibrant, jugat amb les regles “antigues”, que avui, per si el rival no era prou dur, no ha pogut comptar amb l’ajuda de l’Ester Nadal, precisament perquè jugava a l’equip contrari.

D’aquesta maner el CP Vilanova ha començat el partit amb la Cate Ortega a la porteria, Pía Sarmiento, Berta Tarrida, Maria Figuerola i Clàudia Miret. La selecció espanyola, amb Laia Vives, Maria Majó, Carla Giudici, Natasha Lee i Marta Soler.

El partit s’ha iniciat amb defenses individuals als dos equips -que s’han mantingut tot el partit- i amb bona presència de públic. Vilanova ja fa temps que s’ha enganxat a l’hoquei femení i, si veiem espectacles com el d’avui, de ben segur no trigarem a veure un Pavelló ple ben aviat. Només s’havien jugat tres minuts, quan la vilanovina Maria Figuerola ha superat la seva marcadora amb un canvi de ritme i ha entrat com un llamp des de darrera, perpendicular a la porteria, ha driblat amb classe una jugadora que li ha sortit al pas i ha col·locat la bola a l’escaire lluny de l’abast d’una sorpresa Laia Vives. Encara restaven 47 minuts de joc - s’ha jugat 25 minuts per part-, però el CP Vilanova havia donat el primer cop. El partit es desenvolupava sense que cap dels dos equips es fes amb el control clar del joc i sense ocasions remarcables, amb molta concentració defensiva –avui s’ha defensat de veritat- quan la Maria Majó, al minut 5, ha penjat un bola lateral que la Clàudia Miret, amb mala fortuna al intentar tallar, ha desviat involuntàriament al fons de la porteria de la Cate Ortega. Fins al final de la primera part, rotacions a la banqueta dels dos equips, domini altern i poques ocasions ben aturades per les dues porteres.

A la segona part, la majoria dels presents al pavelló pensàvem que, en un encontre tant llarg, la major profunditat de la banqueta del combinat espanyol seria decisiva i el partit es decantaria favorable a la selecció espanyola, però el desenllaç ha estat ben diferent. Malgrat no poder comptar amb l’Ester Nadal, les rotacions de la banqueta del Patí no minvaven l’intensitat del joc i, tal com havia succeït a la primera part, tant Solène Voltzenlugel com Regina Flix i Mercè Guerra –aquesta última per edat podria jugar amb el femení base-, contenien les jugadores rivals i aconseguien generar perill. És ben cert que la selecció espanyola ha sortit a per totes i durant els primers 15 minuts, ha tingut el control del joc, però davant s’ha trobat la bona defensa de les noies del Vilanova que, de la ma d’una gran Pía Sarmiento i una no menys valuosa Berta Tarrida, no concedia clares ocasions i sortia amb decisió al contraatac, sense pèrdues de bola en la construcció i amb seguretat. Poc a poc, el CP Vilanova ha anat veien que l’empat i fins i tot la victòria eren possibles. Cate Ortega es mostrava insuperable i, amb Maria Figuerola i Clàudia Miret, s’allargaven les possessions i s’equilibrava cada vegada més el joc. D’aquesta manera, a manca de dos minuts, Berta Tarrida pujava la banda per enèsima vegada i passava una bola d’or al segon pal on la sempre mortífera Clàudia Miret rematava el 2-1. En els dos minuts finals, les ànsies del combinat espanyol han generat perillosos contraatacs del Patí que ha pogut fer el 3-1, però el marcador no s’ha mogut i s’ha arribat al final amb aquest 2-1, no sense ensurts.

Des d’aquest espai volem mostrar el nostre suport als tècnics i jugadores del combinat espanyol en la disputa del campionat d’Europa i estem segurs que aquesta vegada no es deixaran sorprendre a St. Omer. Volem la continuació dels èxits d’aquesta selecció campiona del món, amb 9 jugadores catalanes, i desitgem rebre l’Ester Nadal a les Casernes amb la medalla d’or penjada al coll.

CP Vilanova: Cate Ortega ( portera ), Pía Sarmiento, Berta Tarrida, Clàudia Miret ( 1 ) i Maria Figuerola ( 1 ) – cinc inicial- Solène Voltzenlugel, Regina Flix i Mercè Guerra.

Espanya: Laia Vives ( portera ), Maria Majó, Carla Giudici, Natasha Lee i Marta Soler – cinc inicial- Carla Dorca, Anna Casarramona, Ester Nadal, Cristina Barceló i Laia Salicrú ( portera ).