dimarts, 24 d’agost del 2010

Pía Sarmiento deixa Vilanova



Per qüestions que no ha fet públiques, Pía Sarmiento ha decidit finalment abandonar la disciplina del CP Vilanova després de quatre temporades magnífiques.

La jugadora hispano-argentina, capitana de l’equip, ha decidit canviar Vilanova per –segons les nostres informacions no confirmades- probablement Girona, equip ascendit a Ok Lliga aquesta mateixa temporada i que s’ha reforçat de valent per afrontar la nova categoria.

Pía Sarmiento va arribar al CP Vilanova la temporada 2006-2007 quan l’equip disputava la 1ª Catalana a empentes i rodolons, sense portera – Sara Aguilar va haver de reconvertir-se de jugadora a portera-, i amb un equip de circumstàncies aguantat per la Mariela Foresto, jugadora i entrenadora, i en el que l’ara jugadora del Noia, l’Esther Ferrer, era l’altre “veterana”, amb poc més de 16 anys. Completaven aquest equip la Clàudia Miret, la Maria Figuerola i la Judith Camarasa, llavors amb 13 anys i començava a fer les seves petites aparicions la Mercè Guerra, amb 9-10 anys.

Malgrat tot, l’equip ocupava posicions capdavanteres a la classificació quan es va produir l’arribada de la Pía quan s’havien disputat les cinc o sis primeres jornades. La força i qualitat de la Pía van ser insuperables per qualsevol equip de la segona divisió catalana, i el CP Vilanova va obtenir el títol i l’ascens a 1ª Nacional de forma incontestable.

La temporada 2007-2008 va resultar tot un èxit, del tot inesperat per molts que pensaven que no es podia afrontar aquesta categoria sense experiència i sense un gruix de jugadores sèniors. Arribaven una jove Cate Ortega, del Noia, una campiona mundial amb Argentina, Natalia Corrales i la jugadora suïssa Joelle Chollon, després d’una temporada a Igualada. Les verd i blanques van ser terceres a la classificació final, per darrera de Voltregà i d'un Igualada aquell any amb Marta Soler, i per davant d’equips molt consolidats a la categoria, com eren Sant Feliu, Bigues i Riells, Noia o Sant Cugat, entre d’altres.

La temporada 2008-2009 va veure la marxa de l’Esther Ferrer, al Noia, la Joelle, que tornava a Suïssa, i la prematura retirada d’una jugadora que apuntava molt bones maneres, la Judith Camarasa. Però aquestes baixes van ser compensades, esportivament, amb escreix, amb l’arribada de la golejadora argentina Leticia Corrales.

La “tripleta argentina”, juntament amb la seguretat de Cate Ortega sota els pals i la creixent maduresa de la Clàudia Miret i la Maria Figuerola, van permetre conquerir la Copa de la Reina i assolir una segona posició a la lliga catalana que va saber a poc tal com s’havia desenvolupat, - perduda en les últimes jornades per diferència de gols- en favor del Voltregà.

La temporada 2009-2010, Pía Sarmiento es convertia en capitana i líder indiscutible del vestuari després de la marxa de les germanes Corrales a l’Arenys de Munt. Aquestes eren substituïdes per les joves Berta Tarrida i Esther Nadal, jugadores amb un ampli palmarès en competicions internacionals sub-20. D’aquesta manera, el CP Vilanova afrontava la seva primera participació a l’Ok Lliga Femenina amb força ambició.

Clàudia Miret i Maria Figuerola completaven amb les anteriors un jove quartet de luxe, alhora que s’incorporaven la jugadora francesa Solène Voltzenlugel i la portera Sofía Griñán, -en substitució de la Sara-, i alhora que consolidaven la seva presència al primer equip les més joves, la Mercè Guerra i la Regina Flix, encara que l’amplitud de banqueta no els permetia gaudir de masses minuts.

Aquesta primera temporada a Ok Lliga va estar marcada pel relleu a la banqueta de la parella de tècnics que havien portat l’equip a conquerir la Copa de la Reina, en David Torruella i en Jordi Mestres, per Carlos Figueroa, l’entrenador més llorat del món. L’equip responia a les expectatives i es mostrà competitiu, assolint finalment una meritòria cinquena posició a quatre punts del campió, el Cerdanyola CH i classificant-se per mèrits propis per la disputa d’una Copa de la Reina que va organitzar el mateix CP Vilanova, on va caure en semifinals amb el futur campió, el Cerdanyola CH, per un ajustat 4-5.

La marxa de la jugadora que ha estat la referència del Patí aquestes quatre temporades, farà que el club afronti un nou projecte atorgant un plus de responsabilitat i confiança en les joves jugadores verd i blanques que, ho han demostrat i ho tenen reconegut, gaudeixen d’una qualitat indiscutible i contrastada. A manca de poder informar d’alguna nova incorporació encara no confirmada, Cate Ortega, Berta Tarrida, Clàudia Miret, Esther Nadal, Maria Figuerola i Mercè Guerra, juntament amb alguna de les extraordinàries jugadores de la base del Patí, i a les ordres d’un nou tècnic de contrastada vàlua, en Xavier Mestres, defensaran la samarreta d’un equip orgullós de la seva trajectòria i que vol continuar lluitant per les places d’honor en totes les competicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada