divendres, 3 de desembre del 2010

El CP Vilanova es deixa tres punts a Terrassa

Ahir dijous a dos quarts de nou del vespre Sferic Terrassa i CP Vilanova van disputar el partit ajornat corresponent a la 1ª jornada de l’Ok Lliga Femenina.

Amb l’avançament del partit del proper cap de setmana contra el Vigo Stick, el de la 8ª jornada, el CP Vilanova no només s’ha posat al dia en el calendari, sinó que fins i tot ha avançat la feina i no disputarà el proper partit fins dissabte dia 11 de decembre,  contra un rival directe, l’Arenys de Munt.

Irregular partit ahir de les noies de Xavi Mestres a Terrassa, contra un rival que va basar la seva merescuda victòria en una bona defensa i un bon contraatac. L’equip terrassenc, amb components molt joves en el seu equip, va brindar la victòria a la cinquantena d’espectadors que van adreçar-se al Pavelló de La Maurina malgrat l’intens fred, en un partit seriós i efectiu, això si, aprofitant també les facilitats que l’equip vilanoví va donar al contraatac.

El partit va començar amb una pèrdua de la primera bola vilanovina, tot just treure de centre, i ú contra ú de la jugadora terrassenca Judith Milla contra Cate Ortega, que no aconseguia transformar.

Després de l’ensurt inicial – idèntica jugada contra el Sant Cugat fa uns dies amb Paula Torner de protagonista- les verd i blanques van aconseguir imprimir el ritme de l’encontre i portar la iniciativa en atac, contra una defensa zonal ben executada però que va generar forces arribades vilanovines, amb divers grau de perill, però en tot cas amb escassa contundència. Fruit d’aquest joc més elaborat, Ester Nadal obria el marcador al minut 7 al rematar una bona assistència de la Maria Figuerola.

El partit semblava no sortir-se del guió dels darrers anys entre aquests dos equips, ni dels darrers encontres de les vilanovines, però el desenllaç no seria pas l’esperat per les visitants. I és que l’Sferic no és l’equip de la temporada anterior, ni de bon troç. Ja havia avisat fa unes jornades quan l’Arenys de Munt va haver de suar de valent per derrotar-lo finalment per un ajustat 3-2.

Una pèrdua de bola de les vilanovines a mitja pista al minut 13 va generar un 3 contra 1 que les locals no van desaprofitar, en la segona ocasió clara en tot el partit i, dos minuts més tard, en el mateix minut 15, un xut exterior i un altre contraatac, tot seguit, posaven el 3-1 al marcador.

A la represa semblava que la major arribada de les vilanovines podria anivellar el resultat, però els pals –tres en tot el partit-, la Mireia Cabistany o els error propis, impedien el gol vilanoví. Amb menys possessió però molta més efectivitat, l’Sferic eixamplava la diferència en dos minuts fatídics, el 9 i el 10, i deixava el partit sentenciat.

Al minut 16, la Maria Figuerola aconseguia el 5-2 definitiu amb un xut exterior, finalitzant el partit amb una pobre estadística de 42 rematades vilanovines per fer només 2 gols. L’equip local en va tenir prou amb rematar 18 vegades per fer-ne 5, en els que la Cate Ortega -venuda en la majoria d’ells- poc va poder fer per impedir-los.

Malgrat aquest resultat l’equip vilanoví continua situat en posicions que li donen accés a participar a la setena edició de la Copa de la Reina, que es disputarà a Gijón els proper 11 i 12 de Febrer.