dilluns, 4 d’abril del 2011

El CP Vilanova es retroba amb la victòria

Dissabte a les Casernes, el CP Vilanova tancava un cicle negatiu de 6 derrotes consecutives amb una treballada victòria contra l’Igualada HC. Arenys de Munt i Biesca Gijón - a la Copa de la Reina – i Sferic Terrassa, Voltregà, Girona i Sant Cugat – a l’Ok Lliga – havien aconseguit superar les vilanovines en la pitjor ratxa de derrotes dels darrers anys.

El partit començava de la mateixa manera com havia finalitzat l'encontre anterior contra el PHC Sant Cugat, amb una gran ocasió per les vilanovines només treure de centre. Ester Nadal robava la bola i es plantava sola davant de la Teresa Bernadas, però no encertava a enviar la bola entre els tres pals.

Les vilanovines es van fer ben aviat amb el control i el ritme de l’encontre, ja que les visitants van plantejar un partit a la defensiva, amb una zona que van mantenir tot el partit, sortint al contraatac amb cert perill.

Amb aquesta dinàmica les locals van gaudir de diverses ocasions per encetar el marcador, però no va ser fins el minut 14 quan Maria Figuerola trencava la zona igualadina amb una bona internada i rematava amb intenció. Teresa Bernades feia una bona aturada però el rebot anava a parar a l’Ester Nadal, que rematava per segona vegada i feia entrar la bola després també d’un segon rebot, a empentes i rodolons.

Fins al descans i després de la represa, la tònica del partit va continuar inalterable. Les vilanovines controlaven el joc en un atac permanent i les igualadines confiaven la seva defensa a una zona amb dues variants, de quadre a rombe, i a la formidable actuació de la seva portera. Per molt que s’hagi dit darrerament després de les últimes derrotes, el CP Vilanova demostrava que te recursos per superar la defensa zonal i creava ocasions que no aconseguia concretar gràcies a l'actuació d'una de les porteres més en forma de la lliga.

Al minut 6, Clàudia Miret superava la defensa visitant i servia a mitja alçada una bola per Maria Figuerola, que l'empalmava a l’aire sense contemplacions, aconseguint un gran gol, el seu desè d'aquesta Ok Lliga.

Tal com anaven les coses, aquest segon gol semblava sentenciar l’encontre, però res més lluny de la realitat.

En quatre minuts, els que van entre el 7 i el 10, les igualadines aconseguien empatar l’encontre. Primer va ser en un xut llunyà desviat per la Maria Diez al fons de la xarxa i després, en una contra visitant, un rebot deixava Elba Garreta sola davant Cate Ortega a qui superava per baix.

Mancaven 10 minuts per la conclusió i, vist el domini vilanoví i les ocasions generades en ambdues porteries, semblava factible creure en la victòria. Va ser al minut 13 quan Ester Nadal feia una gran jugada personal i entrava pel mig de la defensa igualadina aconseguint un gran gol amb una rematada acrobàtica.

Va tocar patir en els 7 minuts finals. L’acumulació de faltes al marcador local i l’empenta del rival van posar l’emoció a aquest darrers minuts, controlats be per les verd i blanques, però no exents d’oportunitats visitants amb un joc directe per trobar el poder golejador de la màxima golejadora de la lliga, la Maria Díez.

Però el xiulet final arribava amb el 3 a 2 al marcador i 9 faltes en el caseller vilanoví, dues d’elles en un darrer minut d’infart.

La propera setmana les vilanovines tenen un bona oportunitat de seguir amb la ratxa de victòries, ja que es despassa a Vigo a disputar un encontre contra el darrer classificat.