dilluns, 23 de gener del 2012

El Patí venç i convenç

Dissabte 21 a les 18:00 hores es disputava a les Casernes el partit entre el CP Vilanova Salud Dental i el CP Alcorcón corresponent a la 11ª Jornada de l’Ok Lliga Femenina.

L’Alcorcón visitava les Casernes amb el mateix equip de la passada temporada, però molt millor situat a la classificació general. De fet, malgrat la derrota patida en aquest partit, ocupa la tercera posició a la classificació general i, a manca de dues jornades, és un ferm candidat a obtenir el dret a disputar la Copa de la Reina.

El partit no va decebre als afeccionats vilanovins que, en més o menys un centenar, acostumen a venir a les Casernes per veure l’equip femení. Les vilanovines, poc a poc, van agafant el to a la competició i en els darrers partits es torna a veure porta amb facilitat i el percentatge golejador, amb tres gols per partit de mitjana, ja s’acosta a les consecucions de la passada temporada.

L’encontre va començar puntualment sense que cap equip es fes amb el domini del joc, fins que l’Ester Nadal, en una de les primeres ocasions del partit, aconseguia el primer gol amb un bon moviment a l’interior de l’àrea visitant.

El gol vilanoví va fer que les madrilenyes apretessin de valent i, sovint de la ma de Marina Rodríguez, arribessin diverses vegades a la porteria d’una molt brillant i segura Cate Ortega. Sense errors gruixuts en defensa, aquesta ocasió les vilanovines van defensar be les possessions de l’equip visitant i van generar perilloses contres.

En la darrera jugada de la primera part, la desgràcia que sembla acompanyar l’equip aquesta temporada tornava a aparèixer en forma de lesió de la màxima golejadora. Ester Nadal, que la passada jornada avançava la lesionada Paula Torner com a màxima golejadora de l’equip, patia una luxació de l’espatlla dreta i no podia participar a la segona part. Veurem com evoluciona d’aquesta lesió i si l’equip pot comptar amb l’Ester pel partit de la propera setmana contra el Biesca de Gijón.

Tot i aquesta baixa sensible, la segona part de les vilanovines va ser el millor del que hem vist aquesta temporada. L’Alcorcón, un equip molt dinàmic, reprenia l’encontre imposant un fort ritme, afavorit per la seva àmplia banqueta que rota contínuament, donant oportunitats a les seves jugadores més joves. Després d’uns primers minuts equilibrats, la desena falta vilanovina permetia Carolina Escobar empatar l’encontre. Abans, Cate Ortega donava mostres de la seva qualitat amb alguna aturada de mèrit. Però aquesta vegada les vilanovines no es deixarien sorprendre. Un minut i mig després de l’empat, Clàudia Miret assitia primer a Bruna Honòrio i 20 segons després a Maria Figuerola perquè aquestes fessin el segon i tercer gols respectivament.

Fins la fi de l’encontre, les verd i blanques van dominar la situació i les madrilenyes van deixar molts espais en la seva lluita per escurçar el marcador. Lluita estèril, més encara quan Mercè Guerra ampliava encara més l’avantatja a quatre minuts pel final i deixava el marcador amb un 4-1 que seria definitiu.

El CP Vilanova Salud Dental rep el proper dissabte a les Casernes al Biesca Gijón, sempre un rival difícil, i finalitzarà la primera volta a la pista d’un Palau de Plegamans que està oferint un gran rendiment en la seva primera temporada a l’Ok Lliga femenina.