dimarts, 10 de gener del 2012

Un empat insuficient

El passat dissabte CP Vilanova Salud Dental i Cerdanyola CH disputaven a les Casernes el partit corresponent a la novena jornada de l’Ok Lliga Femenina.

Bona entrada a Les Casernes per presenciar la tornada de les vilanovines a la competició després de l’aturada nadalenca, públic entre el que podíem veure tot l’equip del Biesca Gijón, que diumenge disputaria el ser encontre a Reus, i algunes jugadores de l’Igualada HC.

Destacar tanmateix la presència a la graderia de la Paula Torner que es recupera de la fractura de tibia patida a Vigo i la tornada a la competició de la Iolanda Font, a les files del Cerdanyola, després de la greu lesió al genoll que va patir quan preparava la participació a la Copa América amb la selecció catalana.

El partit va ser una repetició d’altres encontres ja disputats per les vilanovines aquesta temporada en els que, després de dominar, tenir forces més oportunitats que el rival, i poder sentenciar l’encontre en forces ocasions, s’escapen punts més pels errors propis que per superioritat del rival.

Destacar un cop més el partit de la Maria Figuerola, la jugadora més inspirada en aquest punt de la temporada, ben recolzada especialment per la Mercè Guerra i, en general, per tot l’equip que malgrat fer in bon partit va pagar en excés la manca d’encert de cara a porteria i errades puntuals en defensa que van costar un empat que, per ocasions, hauria d’haver estat una victòria.

La pròpia Maria Figuerola era la que encetava el marcador al minut dos en una jugada personal per darrera la porteria que finalitzava amb un excel•lent remat creuat a l’escaire. En una primera part de color totalment vilanoví, les locals podrien haver marxat clarament en el marcador i deixar l’encontre sentenciat, però el desencert en els metres finals ho van impedir. Malgrat tot, al minut 12 d’aquesta primera part, el Cerdanyola CH ja arribava a les 10 faltes i la Bruna Honòrio encertava a transformar la falta directa que suposava el 2-0. Fins al final, la pressió defensiva de les vilanovines va propiciar ràpides recuperacions i perilloses contres que no van ser aprofitades.

Després del descans, amb tot de cara, es reprenia un encontre totalment controlat, en el joc, i en el marcador. Però en el primer minut, com ja ha passat en altres encontres aquesta temporada, una badada defensiva a pilota aturada donava l’oportunitat a Daniela Guerrero de reduir distàncies al marcador. El gol donava empenta a les visitants que intentaven anar a munt, però el joc vilanoví continuava imposant-se i, al minut cinc, Clàudia Miret i Ester Nadal retrobaven la millor connexió en atac i era l’Ester qui transformava el 3-1 després d’un bon moviment dins l’àrea.

Però el Cerdanyola CH és un equip veterà que no s’arronsa i no dona el braç a tòrcer fàcilment. Tres minuts després, la desena falta de les locals donava peu a Daniela Guerrero a transformar la falta directa corresponent i sembrar moltes dubtes a les files locals. De tenir el partit controlat i fins i tot poder sentenciar, el partit es posava dubtós. I quan les coses no surten de cara, és difícil trencar la dinàmica. Una pèrdua de bola a mitja pista vilanovina, donava l’oportunitat a Laia Archs d’empatar l’encontre amb un bon remat a l’escaire al minut 14.

Els sis minuts restants van esdevenir un loteria, en els que cap destacar una falta directa errada per Bruna Honòrio en el darrer minut, i dues ocasions, una per cada banda en els darrers trenta segons, que podrien haver donat la victòria a qualsevol dels dos equips.

El proper dissabte les vilanovines es desplacen a Terrassa per jugar contra l’Sferic. A diferència de la temporada anterior, on tot sortia de cara i es va perdre, - amb la patida a Gijón les dues úniques derrotes de la primera volta- aquesta temporada en la que les circumstàncies semblen alineades en contra, potser tocarà guanyar...si no badem.