dilluns, 12 de març del 2012

El CP Vilanova també guanya a Arenys de Munt

Maria Figuerola, foto de Xavier Rondón

El passat dissabte el CE Arenys de Munt i el CP Vilanova disputaven el partit corresponent a la 16ª jornada de l’Ok Lliga Femenina. Bon desplaçament el d’Arenys de Munt, un pavelló petit però acollidor, amb una pista en bones condicions i una graderia còmode i amb bona temperatura ( malgrat no tenir engegada la calefacció ), un bar espaiós amb bon servei i bons entrepans i un públic escàs però entregat al seus colors i correcte amb el rival. A això s’ha de sumar dos equips nets i que juguen a hoquei. Els que vam assistir a l’encontre vam poder gaudir doncs d’un bon partit en que les locals, molt debilitades respecte a l’anterior temporada després de la marxa de quatre jugadores importants- les germanes Corrales, la Vanessa García i la Laia Pera- , van jugar de tu a tu a un CP Vilanova en el seu millor moment de joc, el que va esdevenir en un partit entretingut, ple d’oportunitats de gol en ambdues porteries i sense lloc a l’especulació.

Les locals tenien a més el handicap de la baixa de la seva portera titular, la Vicky Rodríguez, per la qual cosa vam tenir l’oportunitat de veure sota els pals una portera que va ser l’objectiu del Patí per acompanyar Cate Ortega quan defensava la porteria del Piera, ja fa unes temporades, la Cristina Eliè.

La primera part va resultar entretingut com dèiem, però sense gols. Les visitants es feien amb el control de l’encontre i gaudien de millors ocasions, que resolia perfectament la portera local. L’Arenys, lluny de tancar-se a pany i forrellat i buscar la contra, defensava amb ordre i jugava buscant l’elaboració, encara que les seves possessions finalitzaven normalment amb xuts exteriors. Cate Ortega, que segueix en un gran estat de forma, esvaïa cap possibilitat de que l’Arenys s’avancés al marcador i la defensa vilanovina, -de la que cal destacar una altra vegada el paper de la Mercè Guerra-, no concedia masses alegries a les locals. Aquesta primera part finalitzaria amb equilibri al marcador i en el joc d’unes i d’altres, inclòs en les faldes d’equip, ben poques, tres i quatre per les locals i les visitants respectivament.

Als cins munuts de la represa, Clàudia Miret va encetar el marcador del Patí amb una jugada un pel afortunada per darrera la porteria, això si , després d’una gran jugada individual  per la banda, plena de força. El gol va obrir encara més el partit i les ocasions van sovintejar en ambdues porteries. Cinc minuts més tard, Clàudia Miret assistia en aquest ocasió a Maria Figuerola per ampliar l’avantatja i, dintre del mateix minut, una triangulació de tiralínies amb les mateixes protagonistes finalitzava amb una rematada de l’Ester Nadal que feia el tercer. Les verd i blanques va poder ampliar l’avantatja, però els pals, la manca d’encert i la Cristina Elié ho van impedir. Pel seu compte, una Cate Ortega magnífica mantenia la porteria del Pati a zero, fins que al minut 13, Maria Majó escurçava diferències.

Les local podrien haver reduït l’avantatja també en els darrers minuts, però una i altre vagada Cate Ortega frustrava els atacs desesperats d’un Arenys de Munt que deixava molts espais per les perilloses contres del Patí. Ja dins del darrer minut, Clàudia Miret aprofitaria aquesta situació per posar la cirereta a una gran actuació particular, conduint una contra, superant dos rivals, i clavant una bola a l’escaire de la porteria rival.

Al final, 1-4 al marcador i tres punts que mantenen les vilanovines a la part alta de la classificació.