diumenge, 6 de juny del 2010

De cine

CP Vilanova i CP Voltregà han disputat aquest matí al Pavelló de les Casernes un intens partit que ha finalitzat amb victòria de les vilanovines per 5 gols a 3.

La jornada 24ª ha estat clau pel desenllaç d’aquesta emocionant 2ª edició de l’OK Lliga Femenina. La contundent victòria del Cerdanyola CH ahir contra el seu màxim rival per la disputa del títol, l’Arenys de Munt, combinada amb la derrota del CP Voltregà, el tercer en discòrdia, ha posat el campionat en safata de plata per les vallesanes. Si guanyen el proper diumenge a la pista del Bigues i Riells, seran ja campiones a manca d’una jornada.

Avui a les Casernes Vilanova i Voltregà han disputat un partit dels que fan afició. Intens a la pista i a la graderia, engrescada pel bon joc de les vilanovines que han sortit a disputar un partit de tu a tu a un CP Voltregà que, com no pot ser d’una altra manera, també s’ha bolcat en atac i ha anat a pels tres punts des del primer minut.

Això ens ha permès gaudir d’un partit ple de velocitat i amb continues anades i vingudes, ocasions, i bon joc.

Després de 9 minuts elèctrics del dos equips, en els que el CP Vilanova ha semblat portar més la iniciativa, ha estat el CP Voltregà qui s’ha avançat al marcador en un contraatac finalitzat per Cristina Barceló.

Només treure de centre, Pía Sarmiento -que avui ha donat un recital- ha donat també una gran assistència a Ester Nadal, que ha fet l’empat i el primer dels seus tres gols d’aquest matí.

Aquest empat feia justícia al que es veia a la pista, fins el moment, però en aquest punt el CP Vilanova ha semblat donar mostres d’una certa baixada física en un partit que estava sent intensíssim, i el CP Voltregà ha disposat de bones ocasions al contraatac. Ha estat en un d’aquests contraatacs, que s’han associat Natasha Lee i Carla Giudici, per què aquesta última posés el seu equip per davant en el marcador.

Un temps mort i l’entrada de la Maria Figuerola en una ràpida rotació amb la Clàudia i l'Ester, han donat el descans a aquestes i la força i solidesa que l’equip necessitava per tornar a fer-se amb el control del partit fins al final de la primera part.

Abans, però, Pía Sarmiento feia l’empat al minut 15 amb una jugada en que ha recuperat la bola en defensa, ha creuat tota la pista sortejant totes les rivals que li han sortit al pas, i superant una Laia Vives desesperada al veure el “tren” que li venia a sobre sense oposició.

La primera part finalitzava sense que el CP Voltregà fes cap variació en el seu cinc inicial –Vives, Casarramona, Barceló, Gudici, Lee- i amb satisfacció a la graderia per l’espectacle que ens estaven oferint ambdós equips. I gratis.

A la represa, de seguida hem vist que el CP Vilanova creia en la victòria.

Al minut 3, Ester Nadal tornava a donar mostres del seu instint depredador –especialment fi en aquestes acaballes de la temporada- i ha rematat sense deixar caure una bola que la Laia havia rebutjat després d’un bon xut de la Clàudia Miret. La Laia i la banqueta del Voltregà han protestat en creure que l’Ester havia rematat per sobre de l’alçada permesa, però el gol ha pujat al marcador. Sincerament, creiem que la rematada ha estat reglamentaria, però la jugada ha estat molt ràpida i l’haurem de tornar a veure per dir-ho amb rotunditat.

Al minut 10, Pía Sarmiento robava una bola a mitja pista i servia a la inspirada Ester Nadal, que encarava porteria i no fallava, posant la rúbrica a un lluït matí en el que ha estat efectiva al màxim. La María Figuerola tornava a donar oxígen, del bo i de casa, i el Patí dominava i creava ocasions.

Quan encara la graderia es fregava els ulls al veure el domini del seu equip a la pista i al marcador, Carla Dorca, que feia uns minuts que havia entrat per Carla Giudici al haver de ser substituïda aquesta última després de picar de cap amb la seva companya Natasha, es veia obligada a aturar antirreglamentariament una Pía Sarmiento que tornava a fer de les seves, i veia una tarja blava que representava un falta directa.

Quasi infalible en aquestes tasques, Berta Tarrida definia i feia un 5-2 a manca de 6 minuts pel final que ni els més optimistes preveien abans de l’encontre.

Un minut després Natasha Lee feia el 5-3, però el partit estava ja totalment controlat pel Patí que s’ha permès fins i tot al minut 16, fallar la falta directa fruit de les 10 faltes d’equip de les blanc i blaves.

La propera setmana les vilanovines visitaran la pista de l’Arenys de Munt plenes de confiança, en un partit en que podria estar en joc pels dos equips una plaça per competició europea si finalment la RFEP pot inscriure quatre equips, tres més el campió d'enguany, el Biesca Gijón.