diumenge, 20 de juny del 2010

El CP Vilanova remata la feina i guanya a Bigues i Riells

Aquest matí a les 12:00 hores el Pavelló Municipal de Bigues i Riells ha estat l’escenari de l’últim partit de la 2ª edició de l’Ok Lliga Femenina, jornada 26ª.

El Patí s’enfrontava a un PHC Bigues i Riells que ha confirmat ser l'equip revelació d'aquesta temporada i que recentment venia de perdre per la mínima i en l’últim minut ( 0-1 ) contra el Biesca Gijón i de guanyar al campió de la present edició, el Cerdanyola CH, el passat dilluns ( 5-4 ).

Avui també ho han posat molt difícil a les vilanovines que, sense poder mostrar el nivell dels dos partits anteriors - Voltregà i Arenys-, han disputat un partit molt seriós.

De seguida hem pogut intuir que avui no seria el millor dia de la parella atacant verd i blanca. Clàudia Miret i Esther Nadal es veien superades d’inici per les potents i fermes defensores locals i per una pista de joc gran de mides i poc adherent, que dificulta la frenada i exigeix molta força de cames per controlar el patí.

La primera part s’ha desenvolupat en un continu anar i venir, sense que cap dels dos equips es fes amb el control del partit ni portés una iniciativa clara.

Amb un joc molt menys fluït i més lent del que és habitual, les vilanovines patien. Carlos Figueroa ha fet un doble canvi a la meitat de la primera part i Maria Figuerola i Mercè Guerra han substituït i donat descans a la parella atacant.

La primera part a finalitzat amb empat a 0 al marcador i potser amb victòria vilanovina als punts, donat que les visitants han disposat de millors ocasions. Un penal que l’excel•lent portera local, Cristina Vegas a desviat al pal, dos pals més en xuts exteriors, i diversos contraatacs en superioritat que no s’han sabut resoldre.

A la represa no ha canviat res i la tònica ha estat la mateixa dels 20 minuts anteriors. Les defenses s’imposaven als atacs i les contres no sortien bé, ni per unes ni per altres.

Al minut 3, Pia Sarmiento a fet la jugada i el gol que finalment donaria la victòria a les vilanovines. Veterana en aquestes tasques, Pia Sarmiento ha pres la bola a mitja pista a l’ultima jugadora local, ha conduit la bola fins l’àrea rival i ha batut Cristina Vegas.

Bigues i Vilanova han continuat disputant un partit seriós fins al final, amb ocasions per ambdues bandes que les dues porteres han resolt amb solvència.

Mercè Guerra, del tot integrada avui en la rotació, i Maria Figuerola, tornaven a donar relleus i l’equip es mantenia fresc. El Bigues ha disposat d’un llançament de penal que Cate Ortega ha aturat, i poc a poc ha anat intensificant i arriscant més en la seva defensa –individual tot el partit-. Les vilanovines però, que han crescut moltíssim en aquest aspecte, han sabut controlar la situació i fer-se amb una ajustada victòria, també ajustadament justa pel que s'ha vist a la pista.

Destacar la presència en pista avui de dues jugadores d’edat encara aleví ( 14 anys ), en un partit de màxima intensitat i de la màxima categoria, Marta Borràs a les files del Bigues i Riells i Mercè Guerra a les del CP Vilanova.

Cinquè lloc a la classificació final

Temps hi haurà per fer una valoració àmplia del que ha estat la temporada, però de moment apuntar breument que aquesta cinquena posició ens ha de saber a glòria, per com i contra qui s’ha aconseguit.

Alguns pensaran que aquest cinquè lloc és un resultat modest, comparat, si mes no, amb la temporada anterior. Es ben cer que el cinquè lloc està més a prop del sisè que del primer, matemàticament, és clar.

Però s’ha de valorar que el CP Vilanova, amb 60 punts, ha finalitzat la temporada a 20 punts del sisè, l’Alcorcón. D’altra banda, només a quatre punts del campió, un Cerdanyola amb un cinc titular amb moltíssima qualitat i experiència, a tres punts del triple i vigent campió d’Europa, el Biesca Gijón, a dos d’un Voltregà amb 7 mundialistes i que, tret de la Marta Soler, compta amb la totalitat del cinc titular de la selecció campiona del món, i amb els mateixos punts que l’Arenys de Munt de les germanes Corrales i la Maria Majó.

I, tot això, un equip majoritàriament sub-20, amb una mitjana d’edat que avui és de 18,3 anys.

Un bon balanç doncs, que ja comentarem més endavant, així com també ho farem de la propera temporada...

Fel.licitar al Cerdanyola CH, un gran campió, i a la resta d'equips que ens han permés gaudir d'una  temporada magnífica que no s'ha decidit fins l'últma jornada. Felicitar també especialment l'Sferic de Terrassa  que ha aconseguit la salvació a l'últim partit, avui contra el Claret que, juntament amb el Stª Maria del Pilar i el Mieres, són els equips que han perdut la categoria.