dimarts, 15 de juny del 2010

El femení d'Ok lliga arriba a final de temporada amb un excel•lent estat de forma.

Col•laboració especial: Crònica de Jordi Martí, Cap d'Esports de Canal Blau

Està clar que la ma del tècnic ha estat clau en tot aquest procés de superació de l'equip.

Els 12 partits sense perdre, els darrers resultats - però sobre tot el com s'aconsegueixen -, el salt qualitatiu del joc individual i per conseqüència col•lectiu de l'equip i el saber estar a la pista ha portat al Vilanova ha ser el millor conjunt en aquesta recta final del campionat.

La suma de tos aquests factors, es van posar de manifest a la pista de l'Arenys i el resultat va ser una victòria tan justa com merescuda, per 3 a 4 de l'equip que entrena Carlos Figueroa.

Des de la banqueta Figueroa va saber escriure un excel•lent guió, que les jugadores van saber interpretar a la perfecció.

El partit es va jugar al ritme que les vilanovines van voler, sabien que no podien deixar forats, que havien de lligar de ben curt a la Leticia Corrales i a la Maria Majó i que havien d'evitar el xut exterior de la Natalia.

Amb totes aquestes premisses les jugadores del Vilanova van saltar a la pista i, sense un joc excessivament vistós, però molt pràctic i efectiu, es van anar trobant còmodes i van saber marcar el tempo del partit, sense que les locals encertessin a trencar la bona línia defensiva creada i contrarestar les sortides a la contra de les seves ben disciplinades rivals.

Per acabar de descentrar-les, Pía Sarmiento, als 10 minuts, en una excel•lent jugada individual arrencant des de la seva pròpia àrea i desprès de creuar tota al pista, feia el 0 a 1. Amb jugades com aquesta l'argentina demostra el per què està considerada com una de les millor jugadores del món.

A 2 minuts del descans, Berta Tarrida, segura en defensa i efectiva en atac, deixava el partit ben encarat.

La segona part va començar amb un penal que la Caterina Ortega, cada cop mes segura sota els pals, li aturava a la Maria Majó. Un minut mes tard la que no fallava era la Berta, demostrant que en els llançaments a bola aturada és letal. Les vilanovines tenien un clar 0 a 3 al marcador, havien igualat l'averatge , però quedava molt de partit.

L'Arenys, mes amb el cor que amb el cap, va voler tirar d'èpica i un minut mes tard un gran gol de la Leti, al rematar a l'interior de l'àrea una bola a mitja altura d'aquelles que si van a porta és un gran gol, si no, van al sostre del Pavelló, animava al seu equip a creure en una possible remuntada.

Figueroa no s'inquietava i continuava movent la banqueta. Les entrades de la Mercè Guerra - com ha madurat- i de la Maria Figuerola – en continua progressió-, servien per dosificar a la Claudia Miret – cada cop més segura de si mateixa- i a l'Esther Nadal – que arriba a final de temporada pletórica.

L'equip es mantenia fresc. Al minut 9 la petita de les Corrales repetiria. Les pèrdues de bola a mitja pista passaven factura. Amb el 2 a 3, el Vilanova no va perdre la posició i Claudia Miret al 17 tornava a obrir forat, però tan sols 10 segons més tard la Leti aconseguia el seu particular hat-trick.

Els tres darrers minuts van ser de patiment, però l'equip es veia molt compacte, no deixaven espais, tapaven el xut exterior i les poques boles que arribaven es trobaven amb una segura Cate.

Pia Sarmiento al darrer minut va desaprofitar una falta directa que podia haver deixat un marcador més ampli en favor de les vilanovines.

Fitxa Tècnica:

CE Arenys de Munt:

Vicky Rodriguez ( P ), Natalia Corrales, Elena Ruiz, Maria Majó i Leticia Corrales. Laia Pera i Vanessa García.

C.P.Vilanova:

Caterina Ortega ( P ), Pia Sarmiento, Berta Tarrida, Esther Nadal i Clàudia Miret. Maria Figuerola i Mercè Guerra.

Arbitre; Gorina

Gols; 0-1 m10 Pía; 0-2 m.18 Berta; 0-3 m.24 Berta, 1-3 m.25 Leticia; 2-3 m.29 Leticia; 2-4 m.37 Clàudia; 3-4 m.37'10 Leticia.