dimarts, 29 de juny del 2010

Un cap de setmana farcit d’hoquei femení

Clàudia Miret & Maria Figuerola

Aquest cap de setmana diversos esdeveniments han copsat l’atenció dels afeccionats a l’hoquei femení.

En primer lloc, Vic ha estat l’escenari d’una Copa Amèrica en la que per primer lloc la competició femenina s’ha solapat amb la masculina. Molt destacable també que els partits masculins i femenins s’alternessin en les jornades de matí i tarda, el que els situava en condicions d’autèntica igualtat. Un excel•lent doncs en aquest cas per la FECAPA, que ha tingut molt a veure amb aquesta decisió.

A la localitat asturiana de Gijón es disputava també el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques femenines Sub-18 i, a Bigues i Riells, el club d’aquesta localitat celebrava la segona edició del seu Torneig Internacional d’hoquei, amb gran protagonisme de l’hoquei femení – com no pot ser d’una altra manera tractant-se de Bigues i Riells – , amb un torneig femení Sub-20 i un Benjamí.

La Copa Amèrica per Argentina.

A Vic, una renovada Argentina amb la jugadora del CP Vilanova Pía Sarmiento com a única representant de la lliga espanyola, sorprenia Catalunya a la final per 2 gols a 1.

Argentina feia un campionat immaculat, guanyant tots els partits i aconseguint dues victòries contra la selecció catalana - amb Berta Tarrida i Cate Ortega com a representants del CP Vilanova- i aconseguia una victòria del tot merescuda.

Pía Sarmiento ha fet un bon campionat i, amb 9 gols, s’ha situat com a segona golejadora del torneig, per darrera de la xilena Fernanda Urrea que, amb 15 gols, ha encapçalat la taula.

Poques novetats pel que fa a jugadores destacades. De les que no disputen les competicions catalanes o espanyoles, ja sabíem, i hem pogut contrastar un cop més, la gran qualitat de la xilena Fernanda Urrea, no ja pels gols que fa, si no per ser la jugadora al voltant de la que gira tot el joc d’aquesta selecció sud-americana, tercera en la classificació final.

Tampoc ha sorprès la qualitat del renovat equip argentí. La sorpresa hagués estat que un equip argentí no fos de bon nivell. Destacar l’entusiasme, les ganes i la intensitat en el joc de tot l’equip per conquerir el títol i demostrar al nou seleccionador argentí que pot comptar amb elles per disputar el Mundial Femení, que es jugarà a Alcobendas a finals del mes de Setembre. Lorena Rodríguez i Salomé Rodríguez han estat les jugadores que més ens han agradat, encara que està clar que qualsevol de les de “l’albiceleste” seria un bon reforç per qualsevol dels equips de l’Ok Lliga Femenina.

Catalunya guanya el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques Sub-18.

El Pabellón de El Llano era l’escenari on, un cop més, Catalunya s’imposava a la resta de seleccions autonòmiques.

Quatre victòries en quatre partits certificaven la superioritat catalana que, amb 12 punts, s’imposava sense estridències a tres seleccions de nivell similar – han empatat tos els partits entre elles- que finalment han empatat també amb 5 punts a la classificació final. Les diferències de gols han donat el segon lloc a Madrid, seguida d’Asturies i Galícia. València ha estat la ventafocs amb zero punts i quatre derrotes.

Destacar el protagonisme de les dues jugadores del CP Vilanova Clàudia Miret ( 8 gols ) i Maria Figuerola ( 4 ), que han marcat 12 dels 19 gols de la selecció catalana.

Bigues i Riells és la capital de l’hoquei femení català.

El club d’hoquei patins amb més llicències femenines -potser del món- organitzava també el seu segon Torneig Internacional, amb presència femenina de les seleccions sub-20 d’Alemanya i Anglaterra, l’equip del CHP Bigues i Riells i un combinat català molt, molt jove, dirigit pel seleccionador espanyol Joan Soler, que ha disputat la competició amb el nom de Reno Ladies Team. Cal destacar en aquest equip la presència de la jugadora de 14 anys del CP Vilanova, Mercè Guerra.

El Reno Ladies Team es va imposar a la lligueta de classificació als seus tres rivals, amb 21 gols a favor per 3 en contra, després de superar Alemanya i Anglaterra i empatar a 2 amb l’equip local. A la final, un CHP Bigues i Riells més expert es va imposar per 4 gols a 2, proclamant-se campió.

El proper esdeveniment femení serà un Mundial, a finals del mes de setembre, i es durà a terme a Alcobendas. Podeu gaudir ja de la Web i el Blog del Mundial 2010 en els enllaços situats en el menú de la dreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada