dilluns, 6 de setembre del 2010

Dura tornada a la competició

El CP Vilanova femení també ha tingut una dura tornada a la feina, dissabte passat a Sant Hipòlit.

El partit de presentació de l’equip blanc i blau finalitzava amb una contundent victòria de les osonenques per 7-0, però podem extreure, malgrat el resultat, lectures positives de l’encontre, el primer d’aquest nou projecte.

El cinc inicial que va presentar l’entrenador Xavi Mestres ja va ser tota una declaració d’intencions: Juntament amb Cate Ortega a la porteria, quatre vilanovines, Clàudia Miret, Maria Figuerola, Mercè Guerra i la debutant Pati Miret. A banda la porteria, 15 anys de mitjana d’edat per enfrontar-se a un Voltregà que només prescindia en el seu cinc inicial de dues de les mondialistes. Un partit doncs que s’afrontava com un entrenament per part d’ambdós tècnics, mancats de la presència de bona part de les seves jugadores entre setmana al estar aquestes preparant la participació en el proper mundial.

L’experimental cinc inicial vilanoví va donar però un gran rendiment d’entrada. Va sortir a jugar de tu a tu, amb una bona defensa individual i força control en atac. El joc va resultar equilibrat en el primers 15 minuts. Malgrat que el CP Voltregà arribava amb més força a la porteria de Cate Ortega, les vilanovines movien amb seguretat la bola i fins i tot va semblar que duien l’iniciativa en algunes fases.

El CP Voltregà va anar introduint les seves mondialistes i, amb l’entrada de Cristina Barceló i posteriorment d’Anna Casarramona, va anar intensificant la seva presència i domini. Per la seva banda, el CP Vilanova no mostrava en cap moment el seu quatre més expert i continuava amb una rotació que permetia també el debut de la petita Maria Córdoba.

La manca de conjunció i la inexperiència van concedir opcions al contraatac que les jugadores osonenques no van desaprofitar. El partit es va anar posant de cara al CP Voltregà i, poc a poc, amb la presencia de les cinc jugadores mondialistes i en tot cas de l’Anna Romero, atenta i contundent com sempre en els metres finals, va anar concretant les seves ocasions fins arribar al descans – es van disputar dues parts de 25 minuts- amb avantatja de 3-0.

A la represa, el CP Voltregà va mantenir forces minuts el seu cinc da gala. Per part del CP Vilanova, Berta Tarrida –amb lleugeres molèsties al peu-, tornava a començar a la banqueta. Així, el CP Voltregà va dominar la situació amb força claredat, això si, davant un Vilanova que no s’arronsà mai i que sempre va buscar la porteria rival. A manca de 13 minuts per la finalització i amb un clar 5-0 al marcador, es produïa el debut a la porteria del Patí de la Celsa López ( foto ) que va encaixar els dos darrers gols.

Sembla clar que el CP Vilanova 2010-2011 compta amb un equip extraordinàriament jove, amb dos blocs de jugadores ben diferenciats. La porteria està molt ben coberta amb Cate Ortega i Celsa López. De pista, quatre jugadores Sub20, Ester Nadal, Berta Tarrida, Clàudia Miret i Maria Figuerola - del rendiment de les quals dependran en bona part els resultats de l’equip aquesta temporada-, i el que podríem anomenar el “Club Super 3”, Mercè Guerra, Pati Miret i Maria Córdoba a les que, amb 14 anys la primera i 13 les altres dues, no se’ls hi pot exigir res de res, però que hauran de tenir per força un paper destacat durant la temporada, en un equip que, com va demostrar ahir, jugui amb qui jugui, dona la cara, és valent i busca la porteria contraria com el que és: un dels grans.