diumenge, 21 de febrer del 2010

El CP Vilanova guanya la 1ª Copa Catalana d'hoquei base femení

CP Vilanova  -6
HC Castellet  -2

Aquest matí el CP Vilanova s’ha proclamat campió de la 1ª Copa Catalana d’hoquei base femení, en derrotar a la final al HC Castellet.

Ambdós dos equips arribaven a la final després de derrotar ahir dissabte al C Vilassar Hoquei per 5-1, i al HC Mataró per 3-1, respectivament.

Dissabte a la tarda, amb bona presència de públic a les Casernes, un Castellet dominador derrotava un Mataró que desperta simpaties i admiració per la curta edat i la qualitat de les seves jugadores. El Castellet va marcar el ritme del partit i va disposar de més ocasions, però les mataronines, que d’ocasions en van tenir, aconseguien marcar un gol que suposava el 2-1 a les acaballes del partit. Les jugadores del Castellet, amb més força i ofici, decidien però immediatament l’encontre amb un gol que representava el definitiu 3-1.

A l’altre semifinal, al Vilanova li va costar fer gols malgrat dominar totalment en el seu partit contra el Vilassar. L'encontre va arribar al descans amb dos gols de la Pati Miret i poques arribades de l’equip rival.

A la segona, molts minuts de domini ver i blanc sense fruit, fins que la “ Silvia de Vilassar” –com ja es coneix aquesta jugadora en el petit món de l’hoquei base-, aconseguia superar per força la defensa vilanovina i creuar una bola que representava el 2-1. Amb aquest resultat, les vilanovines es van posar les piles i novament Pati Miret, amb un gol, i Mercè Guerra, amb dos, van posar el resultat definitiu de 5-1, que donava a les vilanovines l’accés a la final.

Avui diumenge a les 10:00 del matí, les verd i blanques han dominat l’encontre amb claredat i s’han mostrat superiors al rival, un Castellet que s’ha defensat bé, però no a pogut aturar el vendaval de joc d’un CP Vilanova comandat per la Mercè Guerra i la Pati Miret, dues jugadores determinants. Cal desatacar la mala sort de la Maria Córdoba que ha estavellat 7 boles als pals de la porteria del Castellet en els primers 8 minuts de l’encontre. Set pals en 8 minuts de la mateixa jugadora !!, tot un rècord Guinness.

Finalment, la Pati Miret amb tres gols –màxima golejadora de la competició-, Mercè Guerra amb dos –escollida millor jugadora- i Aina Martínez amb un, han fet els sis gols vilanovins que han donat a l’equip amfitrió el títol.

Destacar també la presència de les noies del Vilassar que no s’han volgut perdre l’encontre i que de ben segur han gaudit de valent, com tots nosaltres, de la gran final de la Copa de la Reina que mes tard ens han ofert el CP Voltregà i el Cerdanyola CH.

Agrair finalment a la Federació Catalana de Patinatge el suport atorgat a l’hoquei femení amb la creació d’aquesta competició que esperem tingui continuïtat i sigui, any a any, un al•licient més per les noies.Un hoquei femení que encara ha de viure aquesta temporada jornades inoblidables al Campionat de Catalunya i a la Copa de la Lliga, que de ben segur seran també dues grans festes per les més petites. Suport que s’ha vist també recolzat per la presència del mateix president, en Ramon Basiana, així com del president del Comitè Català d’hoquei, en Xavier Alén, i d’altres federatius com la Maria Moltó i en Jordi Poblet.