dimarts, 2 de febrer del 2010

La 4ª Copa d’Europa de clubs ja te aparellaments



Ahir, el Comitè Europeu d’ Hoquei Patins ( CERH ) va celebrar a Lisboa el sorteig de la 4ª Edició de la Copa de Europa femenina de clubs.

En aquesta edició participaran 12 clubs de sis països, encara que és potser la més devaluada de les que s’ha celebrat fins ara, donada l’absència del Fundaçao Nortecoope – el campió portuguès que ha renunciat per raons econòmiques i esportives- i dels clubs catalans, sense possibilitats de participar per no haver jugat la temporada passada l’Ok lliga femenina, malgrat ara ocupin 8 de les 9 primeres places d’aquesta competició.

Els representants de la Federación Española seran doncs l’actual campió, el Biesca Gijón HC, l’Alcorcón Cats Best, desè a l’Ok Lliga femenina després de la 11ª Jornada, i el CP Mieres, onzè.

Favorits per aquesta edició, a més del Biesca Gijón i l’Alcorcón -que ocupa un lloc a la classificació que no correspon al seu potencial-, es preveuen els equips francesos del US Coutras i del CS Noisy-le-Grand. Per Portugal repeteix el HC Marco, que ocupa les darreres posicions a la lliga nord portuguesa i el UDC Nafarros de les germanes Sonia i Sandra Silva, i Tania Freire, un equip de major entitat que l’anterior, però lluny del Fundaçao. Alemanyes, suïsses i italianes no semblen tenir opcions, a priori.

Per part espanyola, l’Alcorcón te una primera eliminatori assequible, contra el Marco portuguès, que, de superar-la, l’enfrontaria al guanyador del partit que enfronta al RHC Friedlingen alemany i el SPV Viareggio italià. Guanyar aquestes eliminatòries situaria l’equip madrileny a la final four, on s’hauria d’enfrontar a semifinals al guanyador del partit entre el US Coutras d’Adelinne Le Borgne i Sandra Drohuet, i qui guanyi del RHC Diessbach, campió suís, i el UDC Nafarros portuguès. El Coutras es perfila doncs, com el rival més fort per accedir a la final, amb el permís del Nafarros.

El Biesca encara te el camí més pla. Lliure de la primera eliminatòria, s’enfrontarà ja a quarts de final al TüS Düsseldrof-Nord alemany, un bon equip amb diverses jugadores internacionals, però que no hauria de resultar obstacle per les asturianes. Si supera aquest escull, ja estarà a la final four on l’esperarà el vencedor del partit que enfrontarà al CS Noisy-le-Grand de Tatiana Malard, i el vencedor de l’encontre entre el RSC Cronenberg, un altre equip alemany amb forces internacionals, i el CP Mieres.

Precisament sembla el Mieres l’equip que pitjor ho te per accedir a la final four, ja que Cronenberg i Noisy  semblen massa rivals per un equip que s’està mostrant erràtic a la lliga espanyola.

Amb tots el respectes per tots el equips participants, des d’aquest espai apostem per unes semifinals franco-espanyoles amb els partits Noisy-Biesca Gijón i Coutras-Alcorcón. Tan de bo la final sigui espanyola, perquè això donaria rellevància a la nostra competició i, a més, suposaria que la propera temporada serien tres els equips de l’Ok Lliga que participarien en aquesta competició, amb moltes probabilitats de que dos fossin catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada