dimarts, 17 de maig del 2011

HC Palau de Plegamans també campió d'Espanya

Un cop més, el HC Palau de Plegamans il•lustra una entrada d’aquest espai. Potser, és l’equip que més cops ho ha fet des de la seva creació. El passat diumenge, aquest equip revalidava el títol de Campió d’Espanya sub-16 en un partit amb més dificultats de les previstes contra l’Alcorcón, gràcies a un gol d’or a manca de dos segons de la fi de la pròrroga que s’havia disputat després de finalitzar els 40 minuts de partit amb empat a 1 gol.

Dissabte a la tarda, Palau de Plegamans i Alcorcón havien aconseguit la presència a la final en dos partits ben diferents. Les primeres, després d’un partit plàcid en el que van ser molt superiors a un Biesca Gijón HC que va sortir a la primera part a jugar de tu a tu i es va endur un sever correctiu, 9 a 0. Diumenge, més centrades, les asturianes van plantar cara al Bigues i Riells i només van donar el braç a tòrcer en la tanda de penals, després de finalitzar en taules el partit i la pròrroga.

La segona semifinal va ser un partit dels que fan afició. L’Alcorcón es va avançar 2 a 0 en una primera part en la que va ser lleugerament superior, dos gols, això si, un pel afortunats. Amb un joc basat en tres jugadores amb bon nivell i molt, molt, lluitadores, que disputen tots els minuts, i una portera amb bona planta i bones maneres, l’Alcorcón afrontava la represa amb l’avantatja suficient per compensar que la millor banqueta del Bigues permetés a aquestes superar-les en el marcador quan arribés la lògica davallada física conforme anaven passant els minuts.

El Bigues anivellava l’encontre amb dos gols, un d’ells de falta directa després d’una jugada molt discutida en la que els àrbitres van considerar falta d’equip, la desena, el fet que una jugadora madrilenya toqués voluntàriament un bola des de terra sent la darrera jugadora, i no pas falta directa, com estableix el reglament. El fet que rellisqués com a conseqüència d’estar la pista mullada per una gotera de la coberta del pavelló, potser va confondre els àrbitres. Amb l’empat, però, les jugadores de l’Alcorcón van treure forces d’on semblava que no n’hi havia i -unes i d’altres- ens van oferir un final de partit realment emocionant. Les madrilenyes aconseguien avançar-se 2-3 i, a un minut del final, les catalanes, tornaven a empatar l’encontre a tres gols.

Més emocionant encara va ser un pròrroga en la que les jugadores del Bigues i Riells van tenir un penal i una falta directa per sentenciar l’encontre amb un gol d’or i, les de l’Alcorcón, una falta directa a pocs minuts del final.

Però van ser els penals els que van decidir el finalista. Tres xuts que van trobar la xarxa del Bigues, vers tres xuts que van trobar la portera de l’Alcorcón, van desfermar l’eufòria d’un Alcorcón que havia lluitat fins l’extenuació i el desencís d’unes jugadores del Bigues que també ens havien fet gaudir de valent amb una gran remuntada que finalment no va tenir el premi que havien tingut a tocar.

Diumenge, victòria sobre la botzina d’un HC Palau de Plegamants que, malgrat donar millors sensacions que el rival, no va poder doblegar en el temps reglamentari -per primer cop en dos anys- un equip de la categoria.

Flicitar a tots els participants en aquesta segona edició del Capionat d’Espanya Femení-sub 16, especialment al gran finalista que ha estat l’Alcorcón i al campió, un HC Palau de Plegamans que ha culminat la seva trajectòria dels darrers anys – recordem els duels fa alguns anys del nostre segon equip a 2ª Catalana contra unes incipients, Membreño, Busquets, etc. - guanyant-se el dret a participar en la propera edició de l’Ok Lliga Femenina.