divendres, 27 de maig del 2011

Un cap de setmana amb dues cares

El passat cap de setmana el femení del CP Vilanova va disputar dos partit ben diferents, en els que va mostrar el millor i el pitjor en un mateix cap de setmana.

Dissabte les Casernes era testimoni d’una remuntada que va fer gaudir als pocs espectador que s’hi van congregar, ben entrada la nit. Les asturianes del Biesca Gijón HC es van posar 0-2 al marcador en una primera part en que es van repartir les oportunitats, però els gols només van pujar en contra del marcador vilanoví. El Biesca semblava tenir el partit del tot controlat, no tant per desenvolupar un millor joc, sinó per donar una major sensació de perill quan s’acostava a la porteria de la Cate Ortega.

Per contra, les vilanovines no encertaven amb la porteria d’una inspirada Cristina Klein, el que permetia a les asturianes controlar el marcador. A la represa, el tercer gol asturià al minut 6, semblava sentenciar l’encontre. Però un gol de Berta Tarrida un minut després, al regirar-se a la frontal de l’àrea després de rebre una bona passada de la Mercè Guerra, va tornar a posar les vilanovines dins del partit. Després de diverses ocasions en ambdues porteries, entre les que van haver diversos pals de les asturianes, tres minuts màgics de les verd i blanques van regirar l’encontre. Primer, al minut 16, Clàudia Miret servia a Ester Nadal després d’una bona internada i aquesta rematava al fons de la porteria rival. Un minut després, Berta Tarrida feia l’empat en transformar una falta directa i, un minut més tard, la jugada de la nit que donava la victòria a les vilanovines. Clàudia Miret tornava a fer una bona jugada i servia dins l’àrea per l’Ester Nadal que, d’esquena i per sota les cames, donava els tres punts a les locals, per desesperació d’un rival que semblava tenir el partit guanyat 10 minuts abans.

Diumenge, Bigues i Riells semblava una pista propicia per retrobar-se amb el bon joc apuntat la jornada anterior i aconseguir una victòria que permetés dependre de si mateix per aspirar a la quarta plaça de la classificació. Els primer deu minuts apuntaven en aquesta línia, amb ocasions i bon joc vilanoví. Però el gol no va arribar i les coses es van començar a torçar quan Marta Borràs posava per davant al Bigues al minut 13. Dos minuts més tard Clàudia Miret no encartava a transformar un penal però, un minut després, un xut de Berta Tarrida rebotava en la mateixa Clàudia i suposava l’empat. S’arribava al descans amb l’empat, després de que Maren Wichart fallés un penal i que el Bigues donés mostres de que podia espatllar el matí a les verd i blanques.

A la represa les coses no van anar millor. Un minut va necessitar la pròpia Maren per avançar el seu equip amb un fort xut i, el que és pitjor, les vilanovines donaven mostres de fatiga i de no tenir prou recursos per aixecar l’encontre. Pati Miret sortia a pista i animava l’encontre amb uns quants xuts forts i col•locats, però era un xut de Berta Tarrida el que aconseguia tocar Ester Nadal per fer l’empat quan corria el minut 5. Les vilanovines van restar a l’encontre 5 minuts més. Al minut 10, un gol del Bigues amb el peu –entenem que involuntari i legal – tornava a exigir un esforç que les verd i blanques no van poder assumir. Al minut 15, Marta Borràs feia el 4-2 amb un excel•lent xut a l’escaire dreta de la Cate Ortega i sentenciava un partit que encara va tenir un gol més, ja a manca de 30 segons per la fi, quan en un contraatac Maren Witchart no perdonava i feia el 5-2.

Amb aquesta derrota, les vilanovines veuen amenaçada fins i tot la cinquena posició, si aquesta nit i el proper diumenge no aconsegueixen guanyar els seus duels amb el Cerdanyola i el Noia.