diumenge, 2 d’octubre del 2011

El CP Vilanova no pot amb Alemanya en un intens partit amistós

CP Vilanova i la selecció alemanya es van enfrontar dissabte a les Casernes en un partit preparatori per l'europeu femení, unes, i l'Ok Lliga Femenina, les altres.

El partit es va celebrar en tres parts de 20 minuts que van servir a uns i d'altres per fer diverses proves i donar oportunitats a totes les jugadores dels dos equips. Les alemanyes van presentar un equip basat en una excel.lent porteria, una bona intensitat defensiva i dues jugadores determinants sobre les que gira tot el pes del joc. Sobre tot, la coneguda Maren Wichardt, que va mostrar el seu perill habitual, però també la veterana Beata Geissmann. La resta de l'equip, molt correcte, molt disciplinat tàcticament i força aplicat en defensa.

El CP Vilanova va donar mostres de la seva millora en la preparació tot i la curta encara pretemporada, va dominar el joc i va portar molt més perill a la porteria alemanya. Només l'encert de les dues porteres rivals, Carolin Reinert i Christina Klein, les errades en llançaments de penal, dos, l'errada també d'una falta directa, i els pals, molts, van impedir un resultat favorable a les locals.

La primera part va resultar la més intensa i equilibrada. Amb la baixa de la Maria Figuerola i la reserva de l'Ester Nadal, -amb un cop al colze sense més importància-, les locals van presentar un equip inicial força renovat. Cate Ortega a la porteria, Paula Torner, Bruna Honório, Mercè Guerra i Clàudia Miret.

Vam poder apreciar una evident evolució en la integració de la Paula Torner, molt activa, i de la portuguesa Bruna Honório, encara que molt lluny del millor estat de forma. Ambdues apunten a ser una línia defensiva de moltes garanties. Davant, la Clàudia Miret manté la màgia i el to físic, i la Mercè Guerra, que enyorà ahir les posicions més endarrerides que ocupa en equips inferiors, però que la seva disciplina tàctica i la intensitat amb la que es desenvolupa fan que pugui reeixir en qualsevol posició a la pista.

Les alemanyes es van avançar al marcador amb un gol força afortunat de la Beata Geissmann, que va engaltar amb violència i sense deixar caure, una bola alta que havia rebotat a la tanca per darrera la porteria. Entrava Ester Nadal i les verd i blanques tenien el millor bagatge ofensiu amb la parella Nadal-Miret, sense premi però, com dèiem, per la bona actuació de la Carolin Reinert i l'ensopegada en els pals.

A la represa, a l'eixerida Christina Klein se li acumulava la feina i el CP Vilanova s'avançava amb dos bons gols de l'Ester Nadal i la Clàudia Miret. Amb la Paula descansant i l'absència de la Maria Figuerola, la Pati Miret disposava de molts minuts, els millors amb la samarreta del primer equip, mentre que en Xavi Mestres i també l'entrenador alemany, Mike Neubauer, rotaven la banqueta i donaven entrada a totes les jugadores. La Maria Leal també tenia l'oportunitat de medir-se a les jugadores alemanyes i amb les dues jugadores infantils, l'equip mantenia un to viu i el partit continuava animat i farcit d'ocasions que les locals van desaprofitar en excés. Malgrat la bona actuació de la Cate Ortega, les alemanyes aconseguien igualar l'encontre amb un gran gol de la Maren Wichardt i aquesta segona part finalitzava amb el resultat de 2-2.

A la tercera part en Xavi Mestres quasi ens regala la possibilitat de veure l'equip sub16 en pista, al ajuntar la Mercè Guerra, la Maria Leal i la Maria Córdoba. Però van ser la Paula i després la Bruna les que van posar la dosis de contundència necessària per donar rèplica a la força de les jugadores teutones.

El marcador no es va moure fins ben entrada aquesta tercera part. L'entrada de les golejadores Clàudia Miret i Beata Geismann va crear desequilibris i va desnivellar el marcador. Primer, la Clàudia tornava a marcar i a avançar les vilanovines, però les alemanyes empataven de seguida. Quan el partit semblava que finalitzaria amb un empat com a mal menor pels mèrits de les locals, un gol de darrera hora de les alemanyes va donar la victòria definitiva a la Damen-Nationalmannschaft.

Bon partit d'entrenament contra una selecció amb ofici i contundència contra la que no val a badar..ni oblidar que moltes d'aquestes jugadores ja van ser campiones d'Europa l'any 2007.