diumenge, 8 de novembre del 2009

El CP Vilanova s'estrena a l'OK Lliga amb victòria

CP Vilanova        -7
PHC Sant Cugat -2

Avui diumenge a les 12:00 hores s’ha donat el tret de sortida de l’Ok Lliga femenina a les Casernes, amb una bona presència d’espectadors, entre els que cal destacar el President i el Director General del Patí, en Lluís Soler i en Carlos Figueroa, respectivament, -més tenint en compte que a la mateixa hora el primer equip masculí disputava el seu partit a Girona, contra el GEiEG, - que han volgut donar el seu suport a les noies en aquest primer partit, en una mostra més de l’interès que l’hoquei femení també desperta en aquest club.

Presència tanmateix destacable la de les càmeres de canal Blau amb la locució del Jordi Martí i un convidat de luxe, el seleccionador nacional, Joan Solé. El partit s’ha pogut veure arreu de Catalunya a dos quarts de tres de la tarda gràcies a la retransmissió a través de la Xarxa de Televisions Locals, amb una excel•lent realització amb la que hem comprovat que l’hoquei patins també pot ser un esport “televisiu”.

El partit ha començat puntualment amb l’arbitratge del Sr. Cornudella –que ha estat correcte, si més no, imparcial-, i amb certs nervis en ambdós equips, lògics en ser el primer partit de la competició, la presència de les càmeres de TV i el força públic que havia a les grades. D’aquesta manera, el primers minuts han estat de tempteig, amb un Vilanova que portava el ritme del joc i un Sant Cugat defensant en zona, amb un rombe tancat per la Paula Torner i amb la Mª Rosa Tamburini davant, esperant aprofitar alguna contra. Després de cinc minuts on amb aquest patró s’han generat algunes oportunitats en ambdues porteries, la capitana del Patí, Pía Sarmiento, ha fet el primer gol de l’equip en aquesta competició al finalitzar una entrada en diagonal, tot aixecant i picant la bola per sobre de la Mercè Ribas, que l’ha tocat, però amb mala fortuna, ja que el rebot li ha anat per darrera i ha entrat mansament a la porteria. El gol ha esperonat les noies del Patí que s’han fet amb el total control del joc, però lluny d’aportar tranquil•litat, s’ha entrat en una fase del joc on s’han alternat bons moviments col•lectius amb perilloses pèrdues, fruit d’una certa ansietat per fer el segon. En aquests minuts, la Berta i la Clàudia han pogut fer el segon, però s’han estavellat en una magnífica Mercè Ribas, i també la Mª Rosa Tamburini ha pogut marcar en un contraatac sola davant la Cate, que aquesta ha aturat amb una gran intervenció. Al minut 12, la Blanca Soldevila desvia una bola penjada a l’àrea i aquesta surt alta. Penal clar que llança la Berta i atura la Mercè, la mateixa Berta recull el rebot al lateral i la penja per què l’Ester Nadal, que acabava de substituir la Maria Figuerola i debutava amb el CP Vilanova en competició oficial, remati de primera al pal, en la primera bola que tocava, en un clar avis del que vindria tot seguit. Dos minuts després, es torna a produir la mateixa jugada, bola alta dins l’àrea – altre cop Blanca Soldevila sense fortuna- i aquest cop la Mercè Ribas s’encarrega d’aturar la pena màxima a la Pía Sarmiento en una doble rematada. Un quart d’hora de la primera part i el Patí guanyava 1-0, però havia fallat dos penals, havia fet dos pals, i la Mercè Ribas havia estat la millor jugadora del seu equip. Ens els últims 5 minuts de la primera part s’ha trencat el partit. Al minut 16, l’Ester Nadal recull un rebot dins l’àrea després de que la Mercè aturi un xut més de la Pía Sarmiento, per fer el 2-0 i, trenta segons més tard, la mateixa Pía roba una enèsima bola al mig camp e inicia un contraatac, amaga la passada a la Clàudia que seguia la jugada, però ella mateixa remata creuat lluny de l’abast de la Mercè. Dos minuts més tard, un gol de traca i mocador de l’Ester Nadal: Pía Sarmiento inicia una jugada sortint amb potencia de la seva àrea, passa la linia de mig camp i cedeix a la dreta a l’Ester, que entra en diagonal i, des de força distància - just a sobre de l'angle dret de l’àrea - arrossega de cullera a l’escaire contraria. Abans de finalitzar la primera part, al minut 19, Mª Rosa Tamburini fa un xut llunyà que agafa paràbola i, en la seva trajectòria descendent, sense que ningú la toqui, despista la Cate Ortega – impecable però tot el partit- i s’introdueix a la dreta de la seva porteria. Al minut 20, el Vilanova ha fet la seva desena falta d’equip, que la Cate ha aturat a la Mª Rosa Tamburini, i amb aquest resultat de 4-1 favorable al Vilanova ha finalitzat la primera part.

A la segona part i amb la tranquil•litat del marcador, les vilanovines han dominat totalment el ritme del joc i han gaudit de possessions llargues. El Sant Cugat, malgrat contraatacar amb perill, ja que compte amb jugadores de gran nivell, com la Mª Rosa Tamburini, la Paula Torner o la mateixa Blanca Soldevila, no aconseguia tenir la bola i, d’aquesta manera, les ocasions s’han succeït a la porteria de la Mercè, que ha completat un molt bon partit, tot i els gols encaixats. Al minut 8, la Clàudia Miret ens ha regalat un gran gol, amb un gran remat a d’alt, després d’una bona contra amb l’Ester Nadal. Als minuts 10 i 11, s’ha arribat a les 10 faltes d’equip del Sant Cugat i a les 15 del Vilanova, i ha estat el moment de lluïment de les llançadores de faltes directes. Primer la Berta Tarrida i després la Paula Torner no han desaprofitat la seva oportunitat i han posat el 6-2 al marcador. El Vilanova encara faria un gol més. Al minut 17, una de les joveníssimes jugadores del Patí, la Regina Flix – 14 anys -, que acabava de substituir la Mercè – que en te 13-, finalitzava al segon pal un contraatac de la Maria Figuerola amb un xut fort, creuat i a d’alt, que posava el 7-2 definitiu. El marcador encara s’ha pogut moure a l’últim minut, per part dels dos equips, ja que l’acumulació de faltes ha permès disposar de d’una falta directa a cada equip. Primer la Cate Ortega ha aturat amb el casc una bola que la Mª Rosa Tamburini li volia col•locar a la seva dreta, i després la Mercè Ribas, a manca d’onze segons, ha aturat l’oportunitat de la Pía Sarmiento.

La propera setmana el Patí es desplaça a Astúries on esperen dissabte el Biesca de Gijón, vigent Campió d’Europa, i diumenge el Mieres.

CP Vilanova:
Cate Ortega ( portera ), Pía Sarmiento ( 2 ), Clàudia Miret ( 1 ), Berta Tarrida ( 1 ) i Maria Figuerola - cinc inicial- Ester Nadal ( 2 ), Solène Voltzenlugel, Mercè Guerra, Regina Flix ( 1 ) i Gemma Ruiz ( portera ).

PHC Sant Cugat:
Mercè Ribas ( portera ), Mª Rosa Tamburini ( 1 ) , Paula Torner ( 2 ), Blanca Soldevila i Elissenda Gassó- cinc inicial- Anna Aguilar, Carmina Tamburini, Laura de los Santos i Gaby Mueller ( portera )