diumenge, 25 d’abril del 2010

Victòria a l'Ateneu

CP Vilanova 2009-2010

Un cop disputada la jornada 19ª, el CP Vilanova continua enganxat a la cua del vagó dels equips que comanden la classificació i es resisteix a donar-se per vençut. A manca de 7 jornades per finalitzar la competició, quatre punts separen les vilanovines de l'Arenys de Munt i el Voltregà –aquest últim amb un partit menys- , sis del Biesca i set del Cerdanyola. Tal com ha anat la lliga fins ara i els enfrontaments que resten, cap d’aquests equips pot dir que te consolidada la seva posició actual a la classificació.

El partit d’avui diumenge que ha enfrontat el CE Noia Freixenet i el CP Vilanova, s’ha disputat al Pavelló de l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní davant d’escàs públic, màxim un centenar de persones. A diferència del que va passar a Vilanova en el partit d’anada, el Noia ha iniciat l’encontre amb força ambició, jugant amb decisió a l’atac i posant la porteria del Patí en més d’un compromís.

Cate Ortega ha donat mostres de gran seguretat i, poc a poc, les verd i blanques s’han anat fent amb el control del partit. Al minut 5, Clàudia Miret ha encetat el marcador amb una entrada en diagonal que ha finalitzat amb un bon tret que ha sorprès la Sonia Esteve.

Un minut després, Esther Ferrer tenia l’oportunitat d’empatar l’encontre, però la Cate aturaria el llançament de falta directa amb que les vilanovines havien estat sancionades.

Al minut 10, es produia una jugada que erat molt protestada per les jugadores i l’afició local. Pía Sarmiento llença fora un penal – aquest no massa discutit- però recull el rebot i torna a encarar la Sonia. Les jugadores del Noia arriben abans a l’àrea, però en el seu ímpetu, una d’elles s’endu la porteria per davant sobre el segon remat de la Pía. L’àrbitre, el Sr. Esteve Grima, creiem que aplica bé el reglament i assenyala penal i tarja blava per la jugadora del Noia.

Aquest cop és Berta Tarrida l’encarregada de fer el llançament i no falla, ajustant el llançament al màxim al pal dret de la porteria roig i negre i fent un 2-0 que donava certa tranquil•litat. Amb ocasions pels dos equip ben resoltes per dues grans porteres, s’ha arribat al descans amb el mateix resultat.

A la represa, domini de les vilanovines en uns primers 8 minuts un tant ensopits, fins que l’àrbitre ha assenyalat dos penals seguits favorables al CP Vilanova en el mateix minut, tots dos errats, el primer per la Clàudia i el segon per la Pía. Però un minut més tard, el Vilanova tornava a tenir l’oportunitat de fer el tercer amb la falta directa corresponent a les 10 faltes d’equip del Noia, i aquest cop Berta Tarrida no fallava i endegava magistralment una bola ajustada a l’escaire.

Dos minuts més tard, era el Noia qui disposava de l’oportunitat al arribar el CP Vilanova a les 10 faltes d’equip, però la Cate Ortega aturava un cop més el xut de l’Esther Ferrer i mantenia encara la porteria a zero.

Cinc minuts més tard, Raquel Torras encertava a batre la Cate amb un xut que ha aconseguit aturar en primera instància, però que finalment ha entrat després de que una jugadora rival –molt a prop- la destorbés.

El gol ha semblat esperonar les jugadores del Noia però, un minut més tard, Clàudia Miret sentenciava l’encontre amb un gran gol que donava tranquil•litat i refredava del tot el partit. Després de controlar la bola en una cantonada, s’ha escapolit pel mig de l’escomesa de dues rivals i, en la seva conducció buscant la passada enrere, en veure que cap jugadora abandonava el marcatge ni li sortia al pas, ha clavat la bola amb picardia dins la porteria rival.

El proper dissabte dia 1 de maig, a les a les 13:30 hores, la jornada de descans serà aprofitada pel Patí per disputar el partit ajornat contra el CP Mieres.