dissabte, 14 de novembre del 2009

El CP Vilanova cau per la mínima amb el campió d’Europa.

Biesca Gijón -2
CP Vilanova -1

Fa uns minuts ha finalitzat l’encontre avançat corresponent a la 16ª jornada de l’Ok Lliga, que ha enfrontat els equips del Biesca Gijón, vigent campió d’europa, i el CP Vilanova aprofitant el viatge de l’equip vilanoví a terres asturianes per disputar el partit de la segona jornada d’aquesta competició contra el CP Mieres.

Tal com preveiem, ha estat un partit disputadíssim entre dos del equips que aspiren si més no a, lluitar a la part alta de la classificació. A la primera part, les noies del Patí han tardat en adaptar-se a les grans dimensions i al parquet relliscós de la pista del Pavelló de El Llano, que mostrava una molt bona entrada i, potser, ha mostrat un excessiu respecte pel rival. Les verd i blanques veien com el Biesca s’avançava al marcador al minut 6, en una jugada un pel afortunada de Luchi Agudo, que ha fet gol sortint de darrera de la porteria de la Cate Ortega. Després de diverses ocasions per ambdós equips ben resoltes per les dues porteres, el Biesca aprofitava una contra a manca de 15 segons per finalitzar la primera part per fer el 2-0, en el pitjor moment per les vilanovines, que veien l’empat a l’abast.

A la segona part el Patí ha sortit a per totes i decidit a capgirar el marcador. Ben aviat ha disposat de tres oportunitats, ja que ja en el primer minut, Maria Figuerola – dues vegades- i Berta Tarrida – al travesser- han pogut escurçar el marcador. La segona part a transcorregut amb un intens domini de les vilanovines i el Biesca intentant sentenciar al contraatac amb perilloses contres. Al minut 3, Berta Tarrida marcava el 2-1 després d’una bona passada de la Maria Figuerola. D’aquí fins al final, el Vilanova ha fet un gran encontre i ha demostrat el seu paper d’equip que aspira a quedar en les places d’honor. Ha dominat el ritme de joc i ha posat setge a la porteria de Christina Klein - una portera excepcional-, que ha fet aturades de gran mèrit. És cert que el Biesca ha pogut sentenciar el partit en alguna perillosa contra de l’argentina Luchi Agudo, però una gran actuació de la Caterina Ortega ho ha impedit. Tot i això, el Vilanova s’ha fet mereixedor, com a mínim, d’un empat que no ha arribat.