diumenge, 29 de novembre del 2009

L'hoquei femení cotitza a l'alça

Cerdanyola CH - 5
CP Vilanova      - 2

Can Xarau ha estat avui l’escenari d’un bon partit d’hoquei que no ha defraudat als prop de 150 espectadors que s’han desplaçat al Pavelló del Cerdanyola per presenciar l’encontre que ha enfrontat l’equip local amb el CP Vilanova. El partit a acabat 5 a 2 pel Cerdanyola, encara que el resultat final, tal com s’ha desenvolupat el partit, és enganyós.

Alguns fets destacats abans de començar. En primer lloc, el coratge i compromís de la capitana del Vilanova, Pía Sarmiento, que ha disputat tot el partit malgrat ser evacuada amb ambulància ahir a la nit de les Casernes, després de rebre un cop d’estic –involuntari és clar- i rebre sis punts de sutura a la part alta de l’entrecuix. Destacar també el debut d’una nova jugadora a les files del Patí, la Sofía Griñán, procedent del JMJ. Sofía és una jove portera de 17 anys. Apuntar també la baixa de l’Ester Nadal en aquest partit i el conegut debut d’en Carlos Figueroa com a nou tècnic de l’equip.

El partit no ha pogut començar millor pels interessos del Vilanova. Quan encara no s’havia jugat un minut, la Maria Figuerola – molt eficaç com sempre assistint - ha llançat un veloç contraatac que ha finalitzat amb una passada a la Clàudia Miret que no ha perdonat. El Cerdanyola no ha semblat acusar pas massa aquest ensurt i ben aviat ha disposat d’un parell d’oportunitats ben resoltes per la Cate. Després d’uns minuts força vibrants, en els que s’han vist oportunitats per ambdós equips, Daniela Guerrero ha guanyat l’esquena de la defensa vilanovina i, sola dins l’àrea, ha fet l’empat al minut 5. Les vilanovines no s’han arronsat i han disposat d’oportunitats de seguida, però la mateixa Daniela – avui la millor del partit - dos minuts més tard, ha posat el seu equip per davant en una entrada en diagonal que ha finalitzat amb un gran tret a l’escaire. Les vilanovines feien un bon partit, jugant amb seriositat, ritme i criteri, però la sort no ha estat pas avui de cara. Mostra d’això, és que al minut 11 el Cerdanyola ha pogut ampliar l’avantatja en una jugada desgraciada en la que Berta Tarrida, sola dins la pròpia àrea amb la bola controlada, ha relliscat i ha provocant un penal en tocar la bola al caure. La Cate ha aturat però el xut de la Mònica Piosa. El tècnic del Patí ha fet rotar la banqueta i ha donat entrada a la Solène Voltzenlugel que, ben col.locada, ha disposat de tres oportunitats que no ha materialitzat. L’últim minut de la primera part pensem que ha estat clau en el desenllaç del partit, ja que d'anar al descans amb empat a 2, s'ha passat al 3-1. En aquest minut 19, la Pía Sarmiento ha disposat de l’oportunitat de fer l’empat a 2 al disposar d’una falta directa fruit de la desena falta de l’equip rival, però no ha convertit el llançament i, de seguida, a manca de 20 segons per la fi de la primera part, una falta a la frontal de l’àrea del Vilanova ha acabat costant el tercer gol del Cerdanyola: quan el Vilanova col•locava la tanca, una jugadora del Cerdanyola ha llançat ràpidament la falta elevant la bola pel mig, entre les jugadores del Patí. La Cate, l’única jugadora que estava del tot atenta, s’ha avançat un metre per interceptar la bola que anava cap a l’estic de la Iolanda Font, sola – a l’hoquei no hi ha fora de joc-, però la Yoli, molt murri i amb molta habilitat, ha tocat suau per sobre la Cate sense deixar-la caure i ha fet el 3-1. Creiem que som objectius si diem que, malgrat tenir el Cerdanyola més possessió, el Vilanova ha disposat de més oportunitats en aquesta primera part fruit del seu joc directe i que el marcador no reflectia ja a la primera part les oportunitats generades en ambdues porteries.

A la segona part el ritme ha afluixat un pèl. El Cerdanyola és un bon equip, consistent, fort, dur –en el bon sentit- que ha provocat un gran desgast físic a les files del Patí que, com ja hem explicat, avui tampoc estava per fer una gran despesa. Però si alguna cosa encomana la capitana del Patí és coratge i, el Vilanova, és un equip acostumat a no rendir-se mai. Al minut 10, Cate Ortega ha aturat una falta directa a l’Adriana Gutiérrez i al 13, Berta Tarrida ha fet el 3-2 al executar una altra falta directa amb la seva habitual seguretat. Poc a poc els perillosos contraatacs s’han anat transformant en possessions més llargues i, el control del joc ha passat a mans visitants. Carlos Figueroa ha donat entrada a la Mercè Guerra -que ha disputat uns minuts primorosos- i, com ha passat a la primera part, en aquest punt el Vilanova ha pogut aconseguir l’empat, però ha estat el Cerdanyola qui ha colpejat a punt de finalitzar. A manca d’un minut i vint segons, Daniela Guerrero rubricava un excel•lent partit i feia el 4-2 al marcar, aquest cop si, la falta directa fruit de la 15ª falta del Vilanova. Les vilanovines han vist que el partit s’havia escapat i han tret de centre anant amunt amb tot. Això a costat el cinquè gol del Cerdanyola 22 segons més tard, en un contraatac que ha finalitzat l’Adriana Gutiérrez a manca de 58 segons pel final.

Cerdanyola CH: Laia Salicrú (p), Daniela Guerrero ( 3 ), Iolanda Font ( 1 ), Mònica Piosa, Adriana Gutiérrez ( 1 ) -cinc inicial- i Vanessa Daribo. Sense jugar, Anna Espriu, Quima Jimeno, Marina Garriga, i Bea Iglesias ( ps)

CP Vilanova: Caterina Ortega ( p ), Maria Figuerola, Pia Sarmiento, Berta Tarrida ( 1 ), Clàudia Miret ( 1 ) -cinc inicial- Solène Voltzenlugel i Mercè Guerra. Sense jugar,  Regina Flix i Sofía Griñán ( ps )