divendres, 26 de novembre del 2010

Partit amb dues cares i tres punts

Ahir dijous, CP Vilanova i PHC Sant Cugat van disputar el partit corresponent a la 6ª jornada de l’Ok Lliga femenina amb victòria de les vilanovines per 7-5.

Destacar d’aquest partit el relaxament de l’equip local quan guanyava 5-0, que va estar a punt de costar un disgust, ja que el PHC Sant Cugat va escurçar perillosament la distancia al marcador en els darrers deu minuts de partit, i podria haver donat un seriós ensurt d’encertar en alguna de les oportunitats que va tenir a les acaballes i obtenir inclús un resultat més favorable.

Destacar tanmateix la velocitat i control del joc que les verd i blanques van mostrar mentre van estar pel partit, els primers 30 minuts, la gran seguretat de la Cate Ortega mentre va estar en pista, malgrat les molèsties físiques que arrossega, i el “hat trick” de la Mercè Guerra.

El partit va començar amb un intercanvi de cops en els primers minuts. Paula Torner disposava d’un contraatac sola davant Cate Ortega que aquesta resolia amb seguretat i, un minut després, Ester Nadal tenia l’oportunitat davant Marta Nache, la portera que substituïa avui per lesió a la Mercè Ribas, que igualment resolia bé i donava mostres que malgrat la seva inexperiència estava disposada a posar les coses difícils a les verd i blanques.

El CP Vilanova es va fer però ràpidament amb el control del matx i, fruit d’un domini clar, van arribar els gols de la Mercè Guerra al minut 9, al rematar una assistència de la Clàudia Miret, i en els minuts 17 i 18 de la mateixa Clàudia i de la Maria Figuerola.

A la finalització de la primera part el partit semblava del tot controlat per les vilanovines, encara que les noies del Sant Cugat havien disposat d’algunes ocasions al contraatac ben resoltes per una Cate Ortega que malgrat els problemes físics actuava amb seguretat.

A la represa, la Paula Torner tornava a tenir la primera ocasió i Cate Ortega donava un altre cop deguda rèplica. Un minut després, una falta assajada a la frontal de l’àrea donava l’oportunitat a les vilanovines de fer el 4-0 que Mercè Guerra no perdonava en una jugada de tiralínies i, al minut 9, Maria Córdoba servia una bola al contraatac a la mateixa Mercè perquè aquesta tornés a batre a Marta Nache.

Corria el minut 10 de la segona part i el CP Vilanova guanyava 5-0, portava la iniciativa i recuperava la bola ràpidament en defensa.

Tot va començar a donar un tomb que podia haver estat perillós pels interessos del Patí, quan Paula Torner xutava des de lluny i la bola entrava a la porteria de la Cate després de rebotar en alguna jugadora dins l’àrea. En la jugada posterior, Clàudia Miret s’escapava sola cap la porteria de la Marta i rebia un clara falta per darrera que l’àrbitre assenyalava fora de l’àrea i ni tan sols considerava directa ( !? ) i, quan encara no s’havia esgotat el minut 10, Cate Ortega deixava el seu lloc a Celsa López.

Tot plegat, potser, va fer que algú pensés que el partit s’havia acabat i que a aquelles hores i un dijous, no calia continuar amb l’esforç. O potser, per ser justos amb les jugadores del Sant Cugat, aquestes van veure que encara podia haver partit, ja que un minut més tard un contraatac les situava 5-2 per sota al marcador.

La veritat és que, per unes coses o d’altres, els darrers 9 minuts el Sant Cugat va disposar d’ocasions a dojo. La Maria Figuerola feia el 6-2 al minut 12 en jugada individual, però les roig i negres marcaven als minuts 14 i 15 i situaven el marcador en un perillós 6-4.

Al minut 16, una combinació entre l’Ester i la Clàudia permetia a aquesta última fer el que semblava el gol de la tranquil•litat, però, al minut 19, Paula Torner tornava a escurçar la diferència a dos gols, i deixava el marcador en un definitiu 7-5.

Masses gols encaixats en un partit que el CP Vilanova tenia del tot controlat, però tres punts més per continuar lluitant per les places de d’alt.