diumenge, 21 de novembre del 2010

Somriures i llàgrimes

Ahir dissabte a les 20:00 hores es va disputar a les Casernes el partit avançat a la 8ª jornada de l’Ok Lliga femenina que va enfrontar el CP Vilanova i el Vigo Stick HC, amb victòria de les vilanovines per 10 gols a 3.

Les males vibracions encara envaïen el Pavelló de les Casernes un quart d’hora després de finalitzar l’encontre de l’equip masculí, en el que el Voltregà aconseguia empatar a 7 segons del final fruit d’una falta directa molt discutida per l’equip i el públic local, quan el destí va ser encara més injust amb la Pati Miret en el dia que havia de ser el seu debut a l’Ok Lliga Femenina. Una inoportuna rebrincada va deixar malmès el seu genoll a l’escalfament, i les llàgrimes de ràbia i dolor d’aquest llop amb pell de xai que enlluernarà l’afició ben aviat, feien veure’ns a tots que hauríem d’esperar per gaudir del seu debut.

Però no tot havien de ser males notícies. Celsa López debutava en partit oficial a la porteria verd i blanca i la Maria Córdoba si que gaudia del seu primer partit a l'Ok Lliga Femenina, amb molts minuts i bon joc, sobre tot a la segona part.

L’encontre va començar puntualment i de seguida l’equip gallec va deixar clar que venia a defensar en zona i, si s’esqueia, mirar de sorprendre al contraatac. El Vilanova oposava d’entrada a Celsa López, Berta Tarrida, Mercè Guerra i “les bessones diabòliques”, Clàudia Miret i Ester Nadal.

Domini aclaparador vilanoví de bon començament, tònica que es va mantenir fins el final, tot i que el primer gol va tardar en entrar 6 minuts, els que va tardar Ester Nadal en transformar amb un tret creuat a l’escaire un servei de la Berta.

Les vilanovines movien bé la bola per superar el quadre rival , però el gol es resistia. Corria el minut 11 quan Berta Tarrida transformava el segon amb una bola penjada des de la frontal. Possessió i més possessió local sense recompensa, i entrada a la pista de la Maria Córdoba que, amb 13 anys debutava a l’Ok Lliga i tenia set minuts per agafar el to i calibrar la força i velocitat que fan falta per disputar una bola a jugadores que la superen amb molts més quilos. Quan tornés a sortir a la segona part ja estaria al dia...

A manca de 8 segons per finalitzar la primera part, Lucia Contreras aprofitava un malentès de la defensa vilanovina i resolia bé amb un remat inapel•lable, de molt a prop, a l’escaire dreta de la Celsa López, pràcticament inèdita fins aleshores. Però en aquell moment el vell Pavelló ja havia recuperat la calma i les males vibracions s’havien esvaït: Berta Tarrida aprofitava els 8 segons i situava el marcador 3-1 a l’últim segon, deixant un marcador que feia justícia al domini absolut verd i blanc.

A la represa les vilanovines sortien decidides a donar més velocitat a l’encontre i incrementar el compte golejador. Però de seguida, quan encara no s’havia esgotat el minut 2, un xut llunyà de l’equip gallec era desviat per la Maria Figuerola, que ho havia vist fer dijous passat a la Mercè, i sorprenia a una desesperada Celsa López que no tenia oportunitat de lluir-se per la manca d’arribades de l’equip rival i havia encaixat ja dos gols sense que pogués fer res per aturar-los.

Però l’equip, malgrat la joventut de les seves integrants, és expert i no es va veure afectat. Va continuar tranquil•lament amb el domini aclaparador i, al minut 4, Ester Nadal resolia un teva meva amb Clàudia Miret i eixamplava la diferencia, desencadenant una tempesta de gols. Al minut 5, Maria Figuerola encertava en la porteria objectiu, en una jugada personal, i descobria que és força més gratificant que fer-ho en la pròpia, perquè després repetiria dues vegades. Al minut 8, Clàudia Miret tornava a assistir Ester Nadal perquè aquesta fes el seu “hat trick”i, al minut 10, era la pròpia Clàudia que marcava aquest cop al rematar una bona assistència de la Maria Figuerola – que bé ahir la Maria !-

Sortia a la pista Maria Córdoba al minut 10 i arrencava els aplaudiment de la graderia amb dues bones recuperacions i una bona presencia en atac, i el Vigo Stick marcava un tercer gol en una jugada aïllada al minut 14, en la que una bola morta dins l’àrea en un bosc de cames i estics, s’esmunyia per sota de la Celsa López, que, en el seu fur intern, devia maleir la poca feina i la mala sort que estava tenint.

Al minut 15, tronava a aparèixer Maria Figuerola i resolia ella mateixa una circulació per darrera de la porteria gallega amb un ganxo per sota ajustat al pal i, un minut després, aprofitava una assistència de la Mercè Guerra i feia el 9-3. El gol que tancava la desena i el marcador, l’aconseguiria la Mercè Guerra en una jugada personal de pista a pista després de recuperar una bola en defensa, que finalitzava amb un xut creuat lluny de l’abast de la portera gallega, que va quallar un bon partit malgrat els deu gols.

El proper dijous les vilanovines s’enfronten al PHC Sant Cugat en el partit corresponent a la sisena jornada que ha estat ajornat a petició de les vallesanes i que ha permès la disputa d’aquest encontre amb el Vigo Stick, avançat de la jornada 8ª i, tanmateix, que l’equip gallec pogués aprofitar el cap de setmana i disputar dos partits.