dilluns, 12 d’octubre del 2009

Baixem del núvol

Després de derrotar el passat divendres a la selecció espanyola per 2-1, avui diumenge les noies del CP Vilanova han patit a les Casernes un dur correctiu de la ma d’una selecció francesa pletòrica de força, velocitat i motivació, que ha marxat de Vilanova amb un 1-5 a la butxaca.

Malgrat tenir l’atenuant de la improvisació del partit, convocat a última hora a petició de la selecció francesa que està passant uns dies a Cerdanyola per afrontar la recta final de la preparació de l’europeu femení, i no poder disposar de l’ajuda de l’Ester Nadal, la manca de tensió amb la que ha afrontat el partit l’equip del CP Vilanova ha posat encara les coses més fàcils a una selecció francesa que ha deixat una bona impressió avui a les Casernes.

El partit ha començat be per les noies del Patí ja que, al primer minut, Berta Tarrida ha disposat d’una falta directa fruit d’una dura entrada a mitja pista d’unes jugadores franceses que ja avisaven que no havien vingut pas a passejar. La portera francesa ha endevinat l’engany de la Berta i ha impedit que el Patí es posés per davant en el marcador. Un minut després, Tatiana Malard -atenció a aquesta jugadora- feia el 0-1 amb una jugada personal plena de força i velocitat. El Vilanova ha semblat despertar en veure les orelles al llop i s’ha fet amb el control del joc, encara que la concentrada defensa francesa impedia disposar d’ocasions de gol rellevants. Però al minut 9, Pía Sarmiento roba una bola a l’ultima jugadora rival, encara la porteria francesa, i fa pujar l’1-1 al marcador. Les franceses deixaven jugar la bola per l’exterior, sempre en defensa individual, i sortien en perillosos contraatacs. Fruit d’això, ha arribat el 1-2 i el 1-3, en els minuts 17 i 18, tots dos de l’Adeline Leborgne en clars contraatacs amb superioritat, molt ben resolts. Uns minuts més tard, al 23, aquest cop Maria Figuerola torna a repetir la jugada desgraciada de divendres passat i desvia una bola penjada des del lateral, fent el 1-4 en pròpia porta.

A la segona part s’ha vist un partit semblant, amb un Vilanova controlant be per l’exterior, però sense massa profunditat, i unes jugadores franceses ràpides i concentrades que no concedien masses oportunitats, que n’hi han hagut, però avui les jugadores vilanovines no s’han mostrat pas tant efectives com en partits anteriors. La Clàudia Miret ha disposat d’un penal, aturat per la portera francesa i, minuts després, al 18, Malvina Fort finalitzava un altre contraatac ben trenat amb Tatiana Malard i establia el definitiu 1-5 amb que ha finalitzat l’encontre.

França ens ha semblat un bon equip, amb la porteria ben coberta i un cinc inicial poderós. Un equip dur en defensa i resolutiu davant, sobre tot quan s’ajunten al contraatac Tatiana Malard, Sandra Drouhet i Adeline Leborgne, encara que pensem que la selecció espanyola disposa de més recursos i una banqueta molt més profunda per afrontar un campionat amb diversos partits en pocs dies. Però França de ben segur que serà un rival molt complicat, més encara jugant a casa.