França derrota Portugal i Espanya guanya bé a Suïssa, però li costa fer gols.

Maéva Baumberger ( Suïssa ) Foto: André Capel

Espanya - 3
Suïssa - 1

Fa uns minuts ha finalitzat la segona jornada a l’europeu sènior femení i ja s’ha pogut veure un partit apassionant, el França-Portugal, que ha estat el primer plat veritablement fort del campionat. Abans, a les 18:00 hores, l’encontre que obria la jornada ha estat el que ha enfrontat la selecció espanyola amb Suïssa. La selecció helvètica no ha estat rival per Espanya, tal com estava previst, però ha demostrat una bona evolució des de l’últim europeu de fa dos anys, i ha donat la raó a les precaucions expressades per Joan Solé, de les que es feia ressò aquest matí la web de la RFEP. Malgrat el resultat ajustat, però, la diferencia entre ambdues seleccions és encara evident i el resultat final, 3-1, no ha fet justícia al domini en el joc i les oportunitats d’unes i d’altres.

Espanya ha començat amb el mateix equip inicial d’ahir, excepte a la porteria -Salicrú ( portera ), Lee, Barceló, Soler i Casarramona – i, per part de Suïssa, - Baumberger ( portera ), Chollon, Gilger, Kammermann y Wittwer

Ben aviat ha quedat palesa la superioritat espanyola, amb llargues possessions i un clar control del joc, que les suïsses responien amb una bona defensa i ràpids contraatacs. Aquest domini s’ha vist recompensat amb un gol de Natasha Lee al minut 6. A partir d’aquí, diverses ocasions ben aturades per la bona portera Suïssa, Maéva Baumberger ( foto ) i contres aïllades de les helvètiques, ben resoltes per Salicrú. El segon ha arribat al minut 16, per mitjà de Cristina Barceló, i d’aquesta manera s’ha arribat al descans, no sense posar a prova un cop més a la portera del Juventus de Montreux i comprovar que és una portera de nivell.

A la represa, el panorama no ha canviat gens. Renovat l’equip inicial com ahir contra Anglaterra però sense canvi de portera, i debut de Giudicci -Salicrú ( portera), Giudicci, Majó, Lee i Soler-. Intensitat de part espanyola i un gol ràpid de Marta Soler al minut 1. Suïssa amb més voluntat que encert, intentant sortir el més ràpid possible al contraatac. Al minut 8, la veterana Esther Gilgen – 38 anys -ha aconseguit marcar en una jugada un pel afortunada, fet que ha esperonat a les suïsses i ha generat uns minuts de desconcert. Però les espanyoles s’han tornat a fer ràpidament amb el control del joc, en un monòleg fins el final, i han disposat de diverses ocasions, fins i tot un penal. Però avui el punt de mira estava desviat, ja que els xuts o anaven fora, o s’estavellaven en Maéva Baumberger, extraordinària.

Immediatament després, s’ha pogut veure un partit sense massa història on alemanya s’ha imposat amb claredat a una Anglaterra que ha ofert la seva pitjor versió. Destacar únicament els quatre gols de Maren Wichardt i l’expulsió amb vermella directa de Ruth Russel.

Com dèiem a l’inici, el plat fort ha estat el partit que tancava la jornada. França, que a la mitja part perdia 2-3 malgrat haver disposat de les millors oportunitats, ha aconseguit capgirar el marcador a la represa amb gols de l’Adeline Leborgne al minut 25 i Sandra Drouhet al 33, per acabar guanyant un partit dramàtic on les portugueses han posat setge a la porteria de Flora Michaud-Godard en els últims 7 minuts, sense aconseguir marcar. França, que ja s’ha tret de sobre dues de les tres altres favorites, demostra doncs que ha preparat a consciència aquest campionat, tal com vam poder comprovar fa unes setmanes a Vilanova, i que Malard, Leborgne, Drouhet & Cía. poden guanyar qualsevol selecció.

Demà a les 19:30 h un partit contra el vigent campió que pot marcar el desenvolupament futur del campionat, si mes no, acabar amb les esperances de les alemanyes i donar molta moral, en cas d’una victòria clara, a les espanyoles, que divendres i dissabte s’haurien de jugar el campionat amb Portugal...i França, que les espera a l’últim partit.