diumenge, 24 de gener del 2010

El CHP Bigues i Riells guanya el duel

CP Vilanova              -3
CHP Bigues i Riells - 8

Segona derrota de la temporada i segona derrota contra el mateix equip, el CHP Bigues i Riells, encara que, a diferència del primer partit disputat a Bigues, aquest cop el CP Vilanova ha oposat el seu teòric millor equip, al menys a la primera part.

I és que el partit ha començat amb una hora de retard sobre l’horari previst, motiu per el qual la Mercè Guerra, la jugadora més desequilibrant de l’equip, ha hagut de marxar per poder arribar a disputar el seu partit amb l’aleví A, a Tordera. En una maratoniana jornada, encara li sobraria temps, però, de tornar a les Casernes per disputar a les 20:00 hores el partit d’Ok lliga femenina que ha enfrontat a les locals amb el CP Alcorcón.

El partit ha tingut dues cares. La primera part, ha estat dominada de cap a peus per les vilanovines, amb un Mercè Guerra insuperable, una Pati Miret no menys encertada i una Gemma Ruíz segura en defensa. L’equip ha disposat de forces ocasions, però avui no ha estat el dia més afortunat de la Maria Córdoba, que fa dos partits que tot li va al pal o li paren les porteres. Tots el golejadors tenen aquestes ratxes !. L’equip només ha marcat dos gols en aquests primers 15 minuts, obra de la Mercè i la Patí. El Bigues, el millor equip de la categoria que ha passat per les Casernes, s’ha defensat bé i només ha inquietat de debò en tres ocasions la porteria de la Maria Alba Bonvehí, però ha estat molt eficaç i ha aconseguit una bona renda, ha fet un gol.

La segona part, sense la Mercè, malgrat un inici esperançador amb el ràpid 3-1 de l’Ona Matas i amb una Pati Miret pletòrica, que s’ha hagut de multiplicar per aturar el joc de les jugadores rivals, ha estat del tot dominada pel Bigues i Riells que, de seguida, ha posat el 3-4 al marcador amb un vendaval de joc que ha provocat cert desgavell a les files vilanovines i que la Maria Briva hagués d’intervenir contínuament per intentar aturar les contínues rematades verd i negres. No ha estat possible, més encara quan l’àrbitre, un pel estricte però correcte si més no en l'aplicació del reglament, ha expulsat amb blava la Pati Miret per una entrada per darrera sobre un estic contrari. La falta directa ha estat aturada per la Maria, però el Bigues ha aprofitat la superioritat, i ha marcat el 3-5 quan mancaven 10 segons pels dos minuts de sanció. En aquest moment, els tècnics tenien tantes ganes d’aturar l’hemorràgia, que han comés l'error de fer entrar la Pati en joc sense haver complert encara els dos minuts, el que li ha costat una segona blava. Aquest fet ha estat ja insuperable del tot i el Bigues ha continuat augmentant l’avantatja fins el 3-8 final.

Cal destacar el partit també de la Georgina, la portera del Bigues, que ha aturat totes les jugades de la Pati Miret a la segona part, l’únic argument atacant avui de les vilanovines en aquest periode.

Amb una demostració de que la bona feina durant molts anys amb l’hoquei femení dona resultats, el CHP Bigues i Riells ha demostrat disposar del conjunt més àmpli i equilibrat de la categoria, un equip sòlid, que defensa bé, que te jugadores que defineixen bé, i una bona portera, i ha merescut guanyar avui. El CP Vilanova, però, continua depenent d’ell mateix per aconseguir mantenir la primera plaça que encara ocupa, a manca de 8 jornades per finalitzar la competició. Això si, segur que no es perdrà de vista el principal objectiu d’aquest equip, que no és altre que les més petites gaudeixin de l’hoquei i millorin el seu joc i que l’hoquei femení vilanoví segueixi creixent...com a Bigues i Riells.