diumenge, 17 de gener del 2010

El Vilanova avança la feina

CP Vilanova             - 5
CHP Bigues i Riells -1

Ahir es va celebrar al Pavelló de les Casernes el partit avançat a la 13ª jornada de l’Ok lliga femenina que va enfrontar el CP Vilanova i el CHP Bigues i Riells. Abans de res, destacar i agrair al Bigues i Riells la concessió de l'avançament de la jornada, que coincidia amb la festa de les Comparses del dia 14 de febrer.

Amb menys públic del que és habitual, màxim hi havia unes 150 persones, varem poder veure un seriós partit de les vilanovines, amb més joc a la segona part, contra el millor Bigues i Riells dels últims anys. Destacar l’absència a les files vilanovines de la Regina Flix, ahir amb el seu equip infantil.

El Bigues, un equip molt físic al que la jugadora alemanya Maren Witchard ha aportat més consistència en defensa i molt perill en atac, que venia d’empatar a Arenys de Munt, va plantejar un forta defensa individual que va mantenir tot el partit, cada cop més avançada. Plantejament valent que va donar el seu resultat donat que, malgrat tenir el Vilanova major possessió de bola i millors ocasions, la primera part va acabar en empat Les vilanovines, tot i imposar el ritme del partit, no aconseguien arribar amb força a la porteria ben defensada per la Cristina Vegas, que no tenia grans dificultats per aturar les ahir tímides rematades de les jugadores vilanovines. Mitjançada la primera part, l’entrada de la Solène Voltzenlugel va resultar providencial pels interessos del Patí. La seva entrada va suposar un retoc tàctic que va situar Pía Sarmiento més avançada, i l’agressivitat de l’argentina sobre la sortida de la bola va posar el Bigues en serioses dificultats. A més, una bola robada i cedida a la Berta Tarrida, acabava penjada a l’àrea per aquesta i rematada a gol per la mateixa Solène que feia el primer gol en aquesta OK Lliga amb el CP Vilanova. Una justa recompensa a la seva bona feina. Havia costat molt obrir la llauna, però el Bigues empataria abans de finalitzar la primera part. Maren Witchard robaria una bola a la defensa vilanovina i, sortint de darrera la porteria, sorprenia la Cate Ortega i feia l’empat.

A la represa, les jugadores del Bigues i Riells van sortir clarament a jugar de tu a tu a les ahir taronges jugadores del Vilanova, i a buscar el partit. Amb la mateixa defensa individual, sortien al contraatac amb més convicció de la ma de la Maren Witchard i, tal com va passar a Alcorcón i a Igualada, les bones aturades de la Cate Ortega van ser claus en el resultat final del partit. Les vilanovines gaudien també de moltes i clares ocasions i va ser Pía Sarmiento, en cinc minuts plens de força de qui és una de les millors jugadores del món, la que va desequilibrar l’encontre amb dos gols. El primer, al rematar una bona assistència de la Clàudia Miret i, el segon, amb una gran jugada personal. Amb la tranquil•litat del 3-1, va arribar el moment de les faltes directes i els penals. Primer va ser el Vilanova qui va disposar d’una falta directa que, Berta Tarrida, una autèntica fora de sèrie en aquestes tasques, transformaria com quasi bé sempre. Després, un penal que Cate Ortega aturaria a Maren Witchard. Tot seguit, un altre penal que Berta Tarrida transformaria, també com quasi bé sempre i finalment una falta directa que Cate Ortega tornaria a aturar a Maren Witchard. Tot plegat situava el marcador en un 5-1 definitiu que potser era excessiu, no per ocasions ni per joc, que el Vilanova en va posar més, però potser si per tal com va anar el partit.

Al final, fruit de la forta pressió de les jugadores del Bigues, va haver un frec a frec entre la Pía Sarmiento i la Sara Cristòfol que els va costar una tarja blava a ambdues jugadores, amb el joc aturat i sense major transcendència.

El proper cap de setmana hi ha jornada doble per les noies del Patí. Dissabte a les 20:00 hores, tot just després del derbi de l’Ok Lliga masculina entre el CP Vilanova i el CP Vilafranca, es podrà veure a les Casernes la reedició de la final de la Copa de la Reina 2009 entre el CP Vilanova i el CP Alcorcón, en partit avançat a la 22ª jornada. Diumenge en horari habitual, les 12:45 hores, serà el Claret de Sevilla qui visiti les Casernes per disputar la jornada 10ª.

CP Vilanova: Caterina Ortega ( p ), Pia Sarmiento ( 2 ), Berta Tarrida ( 2 ) , Clàudia Miret  i Ester Nadal -cinc inicial- Maria Figuerola, Solène Voltzenlugel ( 1 ) Mercè Guerra i Sofía Griñán ( ps )