dissabte, 15 de maig del 2010

El CP Vilanova aconsegueix tres punts més a Terrassa

Sferic Terrassa - 2
CP Vilanova      -6

Aquesta tarda s’ha disputat al Pavelló de la Maurina de Terrassa el partit corresponent a 21ª Jornada de l’OK Lliga Femenina. El CP Vilanova s’ha imposat per 6 gols a 2, en un partit no massa lluït, en el que ambdós equips han perdonat moltes ocasions de gol.

El Vilanova s’ha trobat amb un gol al primer minut, al robar la Pía Sarmiento una bola al mig camp terrassenc, que ha cedit a l’Ester Nadal, que ha conduit bé el contraatac i ha fet el primer gol vilanoví.

El gol matiner no ha fet variar el plantejament de l’Sferic, que ha defensat enrere tota una primera part sense massa ritme, potser per l’hora, l’estat de la pista – amb un sol un tant molest pels dos equips-, i un parquet que dona la sensació de relliscar força.

El partit es desenvolupava de manera un tant soporífera, amb poques ocasions, quan l’entrenador de l’Sferic ha donat entrada a la Tania Pardo, una jugadora que a la primera ocasió que ha tingut a etzibat una canonada que ha tocat una companya dins l’àrea i ha fet que la bola anés al pal.

Xuts llunyans de la Pía Sarmiento eren també els pocs recursos que en aquest minuts posava en pràctica el Vilanova, incomodat per la bona defensa rival. Al minut 11, la mateixa Tania Pardo tenia l’ocasió d’empatar el partit, però ha llançat fora el penal amb que l’àrbitre havia sancionat les vilanovines.

A les acaballes d’aquesta primera part, dues jugades individuals força afortunades de la Pía Sarmiento han donat una bona avantatja al CP Vilanova. La primera, al fer el gol que significava el 0-2 en una jugada embolicada i, a l’últim minut, al penjar una bola a mitja alçada per la Berta Tarrida que superava a la Mireia Cabistany sense que ningú la toqués.

A la represa l’Sferic ha plantejat el partit de manera totalment diferent. Sense cap mena de por i amb el partit molt coll a munt, ha sortit a jugar de tu a tu, amb una defensa individual força arriscada, fet que s’ha notat en el ritme del partit i que ha generat múltiples ocasions en ambdues porteries.

Moltes més per les vilanovines que, més còmodes amb aquest plantejament del rival, han arribat força a porteria, sense massa encert però. Malgrat tot, l’Sferic ha disposat també de les seves ocasions, en un partit que ha esdevingut més dinàmic i entretingut.

Al minut 3, la Pía Sarmiento fallava una falta directa que hauria donat tranquil•litat i serenor però, el que són les coses, dos minuts més tard, i jugant amb tres per l’exclusió temporal d’una jugadora local, Tania Pardo treia un xut des del seu propi camp que agafava paràbola, diverses jugadores baixaven el cap de forma instintiva, i la bola entrava a la porteria defensada per la Cate en trajectòria descendent, per la mateixa esquadra.

La portera vilanovina sortia fins ben bé mig camp, per protestar a l’àrbitre una possible bola alta, i aquest l’expulsava amb una tarja blava que equilibrava les forces a la pista. Sofia Griñán s’ha fet càrrec de la porteria vilanovina.

El Vilanova no aconseguia ampliar les diferències malgrat el domini a la pista i, dos minuts més tard, Berta Tarrida llençava un altre penal al pal.

Carlos Figueroa no hauria de veure el partit guanyat amb els dos gols de renda, quan ha tornat a situar la Cate Ortega en pista. La veritat és que no ho estava. El Patí dominava la situació i generava perill, però la Mireia resolia bé i, l’Sferic, sobre tot amb els previsibles però fortíssims xuts de la Tania, generava perill.

Al minut 10 la Berta Tarrida donava tranquil•litat a les files verd i blanques al fer el quart en el llançament d’una falta directa, però l’Sferic ha tornat a escurçar diferències dos minuts després.

Tal com havia fet a les acaballes de la primera part, Pía Sarmiento ha decidit tirar pel dret i decidir el partit. Primer, ha fet una jugada individual en la que, després de superar tres jugadores rivals, a assistit a la Berta Tarrida que, tal com havia fet en el partit de la setmana passada, ha aixecat amb suavitat la bola per sobre la Mireia.

L’Sferic encara ha tingut un altre penal, que la Tania Pardo ha enviat aquest cop al pal.

Amb el partit sentenciat, la Mercè Guerra -que ha jugat els últims 10 minuts-, ha finalitzat una altra acció individual de la Pía per fer el 2-6 que ha estat definitiu.

El CP Vilanova disputarà el proper partit a Sevilla el dia 29 de maig, contra el Claret, un equip que només ha aconseguit 7 punts en tota la temporada i que ocupa posició de descens, però que avui guanyava al Biesca de Gijón al descans, en un partit que finalment ha perdut per 3-6.